Cât te costă să asculți muzică legal în România: de la Spotify, la Apple Music

Cât te costă să asculți muzică legal în România: de la Spotify, la Apple Music

Muzica este parte din viața noastră de ani de zile, încă de dinaintea apariția giganților de streaming audio, odată cu monopolul internetului asupra vieților noastre.

În ultima perioadă, românii au devenit din ce în ce mai atașați de aplicațiile de streaming audio, cu toate că, cel puțin în trecut, aceștia obișnuiau să descarce variante piratate de mp3-uri (și nu numai), direct de pe internet. Iată că anii trec iar tendințele suferă, la rândul lor, modificări.

În prezent, din ce în ce mai mulți oameni aleg să plătească pentru muzica ascultată, folosind canale de streaming audio.

Cât costă muzica pe care o asculți, în funcție de platforma de streaming aleasă

Conform unui studiu Economedia.ro, cel mai popular canal de streaming audio din România este, fără îndoială, Spotify. Cu toate astea, acest serviciu nu este cel mai ieftin de pe piața din țara noastră, însă nici cel mai scump, după cum urmează să vedem în cele ce urmează.

Și dacă tot am început cu Spotify, haideți să vedem ce prețuri practică gigantul suedez. Ne referim, în acest caz, la un preț lunar de 4,99 euro, cu o lună de gratuitate pentru orice nou utilizator. Ba mai mult, cei care dețin telefoane mobile Samsung primesc trei luni de utilizare gratuită, prin accesarea contului companiei, direct de pe device. Acest avataj s-ar putea schimba pe viitor.

Spotify are disponibile, de asemenea, încă două opțiuni (Duo – 6,49 euro și Family – 7,99 euro).

Un abonament lunar Apple Music poate fi achiziționat în contul sumei de 9,99 lei (variantă valabilă pentru studenți) și de 19,99 lei (cont clasic). Varianta Family de la Apple costă 29,99 lei.

Cu toate că este mai puțin folosit în România, Tidal promite să urce în acest top, cât de curând. Platforma oferă două pachete: HiFi de până la 1411 kbp, la 19.99 lei pe lună și HiFi Plus de până la 9216 kbps, la 39.99 lei pe lună.

Nici Youtube Music nu se lasă mai prejos, încercând să concureze cu serviciile de streaming audio, menționate anterior. Prețul aferent unui cont clasic YouTube Music este de 22 lei/lună, în timp ce pentru YouTube Premium plătești 26 lei/lună. YouTube oferă și un abonament pentru familie, în valoare de 39 lei (5 conturi individuale).