Moscova anunţă că a lovit ”ţinte militare” Liov. Momentul atacului a fost filmat VIDEO

Moscova anunţă că a lovit ”ţinte militare” Liov. Momentul atacului a fost filmat VIDEO

Ministrul rus al Apărării a recunoscut și a confirmat că a atacat, sâmbătă, ținte din orașul Liov, situat în vestul țării, la câteva zeci de kilometri de granița cu Polonia. Rusia a arătat și înregistrări video cu momentul atacurilor.

Rusia anunță că a atacat Liov

„În data de 26 martie, arme aeropurtate cu rază lungă și de mare precizie au distrus un mare depozit de combustibil din apropiere de Liov, care asigura alimentarea trupelor ucrainene în regiunile vestice și în apropierea Kievului”, se spune într-o declarație a ministerului rus.

Cinci persoane de la depozitul de carburanți au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Rusia a lovit ținte militare din orașul Lviv, situat în vestul Ucrainei, cu rachete de croazieră de înaltă precizie, a anunțat duminică Ministerul rus al Apărării.

Rusia a lovit cu rachete cu rază lungă de acțiune un depozit de combustibil folosit de forțele ucrainene în apropiere de Liov și a folosit rachete de croazieră pentru a lovi o fabrică din oraș folosită pentru repararea sistemelor antiaeriene, stații radar și lunete pentru tancuri, a precizat ministerul.

Forțele armate ale Federației Ruse continuă acțiunile ofensive ca parte a operațiunii militare speciale”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Rusia a folosit rachete cu rază lungă de acțiune pe mare pentru a distruge un arsenal de rachete S-300 și sisteme de rachete antiaeriene BUK în apropierea Kievului, a precizat ministerul. Forțele rusești au distrus, de asemenea, o serie de drone, a precizat acesta.

O regiune rebelă ucraineană ar putea organiza un referendum privind aderarea la Rusia

Autoproclamata Republică Populară Lugansk din estul Ucrainei, susținută de Rusia, ar putea organiza în curând un referendum privind aderarea la Rusia, a declarat duminică liderul local Leonid Pasechnik, citat de agenția de presă a regiunii rebele.

„Cred că în viitorul apropiat va fi organizat un referendum pe teritoriul republicii”, a declarat Pasechnik.

„Oamenii își vor exercita dreptul constituțional suprem și își vor exprima opinia cu privire la aderarea la Federația Rusă”.

Luna trecută, Rusia a recunoscut republicile autoproclamate Lugansk și Donețk ca fiind independente și, la scurt timp după aceea, a ordonat ceea ce a numit o operațiune de menținere a păcii în regiune.

Citește și: