Moonfall, încă un film despre catastrofe: cu ce e diferit față de altele

Moonfall, încă un film despre catastrofe: cu ce e diferit față de altele

Co-scenaristul și regizorul Roland Emmerich susține că noua sa producție, „Moonfall”, ar fi diferită față de celelalte filme ale sale, în care putem vedea dezastre (mai mult sau mai puțin naturale).

Viitorul film științifico-fantastic spune o poveste destul de terifiantă în care Luna este doborâtă de pe orbită de o forță necunoscută și se îndreaptă spre Pământul. În efortul de a salva planeta de la distrugerea completă, astronauții Jocinda „Jo” Fowler și Brian Harper trebuie să facă echipă cu teoreticianul conspiraționist K.C. Houseman, pentru a determina de ce Luna și-a schimbat cursul, afland totodată, un secret întunecat.

Halle Berry și Patrick Wilson sunt actorii principali ai distribuției „Moonfall”. Lor li se alătură John Bradley, care l-a înlocuit în ultima clipă pe Josh Gad. De asemenea, îl mai putem vedea pe Michael Peña, care l-a înlocuit pe Stanley Tucci, cel din urmă fiind limitat de restricțiile de călătorie cauzate de COVID-19. În film mai joacă Charlie Plummer, Kelly Yu și Donald Sutherland.

Începerea filmărilor a fost anunțată, pentru prima dată, la începutul anului 2019, an în care s-a aflat, de asemenea, că Emmerich ar urma să regizeze și să se ocupe, deopotrivă, de scenariu. Împreună cu echipa sa, el a obținut un buget de 140 de milioane de dolari, ceea ce transformă „Moonfall” într-unul dintre cele mai scumpe filme ale ultimei perioade.

Mai e o săptămână până la lansarea „Moonfall” în cinematografe

Cu multe întârzieri de producție la activ, „Moonfall” s-a pus pe treabă în octombrie 2020 și a încheiat trei luni mai târziu. Filmul va fi lansat în cinematografe în luna februarie

La doar o săptămână până la lansarea „Moonfall”, Emmerich a vorbit despre noua producție. Reflectând asupra carierei sale, cea axată pe nișa „dezastrelor” (la figurat, desigur), el a făcut o comparație între actuala producție și cele de dinaintea ei, susținând că aceasta ar fi, de departe, cu mult diferită.

Cu ce e diferit? De data aceasta dezastrul are legătură cu satelitul natural al Pământului, Luna, și nu neaparat cu un dezastru ce are loc pe planeta noastră, spune regizorul, în linii mari. Rămâne la latitudinea fiecărui cinefil să decidă dacă asta este, sau nu, o diferență demnă de luat în seamă.

Citește și: