Momentul în care o femeie a fost la un pas de un deznodământ tragic. „Bestia” a apărut pe neașteptate din adâncurile apelor. VIDEO

Momentul în care o femeie a fost la un pas de un deznodământ tragic. „Bestia” a apărut pe neașteptate din adâncurile apelor. VIDEO

Un biolog marin aproape că a plonjat direct în gura deschisă a unui rechin tigru de 4,5 metri, în timp ce se pregătea să intre în ocean, în largul coastei Hawaii.

Un clip o arată pe Ocean Ramsey pregătindu-se să sară de pe o barcă și să intre în apă în Haleiwa, când un rechin numit Queen Nikki se apropie de ea.

Imaginile filmate de soțul femeii, Juan Oliphant, arată cum rechinul înoată spre barcă înainte de a ieși din apă și de a se repezi la aripioarele doamnei Ramsey.

„Și eu eram atât de încântată să o văd”

Scafandrul, care a lucrat mult timp cu rechinii și care o cunoaște pe Nikki de peste 20 de ani, dă înapoi, dar rămâne imperturbabil înainte de a spune: „Bună, Nikki!”

Când rechinul intră din nou în apă, Ramsey se pregătește și ea să sară înapoi.

„De fapt, am fost foarte entuziasmați pentru acel moment. Și eu eram atât de încântată să o văd.”

Clipul, care a devenit viral pe Instagram, clarifică faptul că rechinul cercetător nu a fost atacat de Nikki.

Ramsey a declarat că a intrat în apă prea repede și Nikki „a reacționat în totalitate la asta”.

Ea a explicat: „Iubesc acel rechin tigru. Am crescut cu acel rechin tigru, cred că eram adolescenți în același timp. Și așa că o cunosc de peste 20 de ani”.

Expertul a adăugat: „Am văzut-o și era suficient de aproape, cu suficientă viteză, încât părea că se îndreaptă de fapt spre vârful aripioarelor mele, poate.”

„Am știut că trebuie să mă retrag în acel moment”

„Erau o grămadă de peștișori mici care se aflau în banc sub ea, așa că i-am putut vedea viteza și am știut că trebuie să mă retrag în acel moment.”

Ramsey, care lucrează în domeniul cercetării și conservării rechinilor, a declarat că a primit multe întrebări după ce clipul a devenit viral.

Ea a scris pe Instagram : „Rechinii nu sunt monștri, sunt prădători apex importanți care trebuie protejați de practicile risipitoare și crude de îndepărtare a aripioarelor de rechin, de pescuitul de rechini și de capturile accidentale”

„Știați că flotele comerciale de pescuit industrial ucid 9-12 alte animale ca și capturi accidentale pentru fiecare animal vizat pe care îl ucid. Flotele de pescuit industrial aprovizionează majoritatea magazinelor alimentare și restaurantelor cu fructe de mare.”

Ramsey, care este directorul executiv al OneOceanDiving și care duce în mod regulat oameni în apă pentru a afla mai multe despre rechini, a adăugat: „Vă rugăm să ajutați la salvarea rechinilor scriind politicienilor, restaurantelor, magazinelor și companiilor care ucid, cumpără, vând sau expediază aripioare de rechin și produse secundare de rechin și acelor companii care oferă pescuit de rechin sau sponsorizează turnee de pescuit de rechin.”