05 nov. 2022 | 09:00

Jumătate de planetă, abonată la Mark Zuckerberg: câți utilizatori au Instagram, Facebook, WhatsApp

ACTUALITATE
Jumătate de planetă, abonată la Mark Zuckerberg: câți utilizatori au Instagram, Facebook, WhatsApp

În cazul în care simțeai că pierzi prea mult timp pe Facebook, Instagram, WhatsApp sau Messenger, merită să ai în vedere că ești departe de a fi singur. Deși Mark Zuckerberg nu o mai duce atât de bine ca odinioară, ai fi uimit câți utilizatori sunt dependenți de serviciile lui.

După Facebook și WhatsApp, Instagram este al treilea serviciu al Meta, compania condusă de Mark Zuckerberg, care a ajuns la 2 miliarde de utilizatori. În practică, numărul conturilor este semnificativ mai mare decât atât, dar cele două miliarde de persoane din diferite colțuri ale lumii fac efortul să intre pe platformă cel puțin o dată pe lună, cu mențiunea că aproape toți intră o dată pe săptămână.

Câți utilizatori au Instagram, Facebook și WhatsApp

Pe hârtie, Instagram este unul dintre cele mai de succes servicii ale lui Mark Zuckerberg, pentru că are mulți utilizatori tineri, media de vârstă este mai mică, iar foarte mulți influenceri să orientează către acest serviciu. Pe de altă parte, zic ”pe hârtie”, deoarece ritmul de creștere al popularității nu mai este ce a fost odată. Au fost necesari 4 ani să ajungă de la un miliard de utilizatori la două miliarde, pragul atins în 2018. Concurența cu TikTok este din ce în ce mai acerbă, iar tranziția forțată la video, prin Reels, care se petrece acum pe Instagram, nu este neapărat un succes fabulos printre cei care folosesc platforma.

Dincolo de Instagram, WhatsApp se bucură de peste două miliarde de utilizatori zilnici, nu lunari, oameni care sunt dependenți de platforma de chat a Meta. Facebook are 2,85 miliarde de utilizatori lunari, rămânând centrul întregul ecosistem Meta.

În final, în curtea lui Mark Zuckerberg, pe toate cele trei platforme, există nu mai puțin de 3,71 miliarde de utilizatori unici. Această valoare ar trebui să-ți atragă atenția asupra faptului că, deși este departe de a fi cel mai bogat om din lume, Zuckerberg are acces nestingherit la datele private a jumătate din populația Pământului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele