Ministrul Educației anunță schimbări importante în anul școlar 2022-2023. Se renunță la mediile semestriale

Ministrul Educației anunță schimbări importante în anul școlar 2022-2023. Se renunță la mediile semestriale

Ministerul Educației vine cu schimbări importante. Sorin Cîmpeanu a anunțat, la finalul întrevederii de la Comisia de dialog social, că se va renunța la mediile semestriale în învățământul preuniversitar.

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu mediile și tezele semestriale

Astfel, anul școlar va fi încheiat cu o singură medie generală. Guvernantul spune că membrii Comisiei lucrează la definitivarea regulamentului de funcționare a învățământului preuniversitar.

Noile modificări ar urma să fie aprobate marți printr-un ordin al ministrului.

„Structura anului școlar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial, iar modificarea esențială, care a fost deja agreată este aceea că se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar, iar profesorul va avea o mult mai mare autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul anului școlar”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Astfel, numărul minim de note la fiecare materie va fi egal cu cel al numărului de ore săptămânale plus 3.

”S-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu n+3 unde n este numărul de ore alocate săptămânal pentru a anumită disciplină. Altfel spus, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână, într-un întreg an școlar vor fi necesare cel puțin cinci note. Profesorul are totală autonomie în evaluarea ritmică pe parcursul întregului an școlar.

Al doilea subiect. A fost stabilită poziționarea vacanței mobile din luna februarie în întreg sistemul național de învățământ. Sunt 30 de județe care au decis ca vacanța din luna februarie să fie în ultima săptămână, sunt 10 județe care au decis ca vacanța să fie în cea de a treia săptămână din februarie, este vorba de județele Argeș, Bihor, Bistrița Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova și sunt Bucureștiul și Suceava care au decis ca săptămâna de vacanță din luna februarie să fie în cea de a doua săptămână. Deci două județe au decis în a doua săptămână, 10 județe au decis în a treia săptămână, și 30 de județe au decis în ultima săptămână din februarie”, a declarat Ministrul Educației.

 

Citește și: