Ministrul Educației a semnat ordinul. Totul se schimbă pentru elevi la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat

Ministrul Educației a semnat ordinul. Totul se schimbă pentru elevi la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat

Ministrul Educației vine cu un ordin care-i vizează direct pe elevii care se pregătesc de Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Ministrul Educației a ieșit la declarații vineri pentru a da detalii despre condițiile în care pot începe școlile începând din 8 februarie, dar a adus în discuție și alte chestiuni. Printre ele, ordinul referitor la modul în care se vor desfășura examenele anul acesta.

Există experiența anului 2020, dar totul trebuie îmbunătățit.

Sorin Câmpeanu crede că totul va avea loc în condiții optime, dar nu e clar de unde vine această doză de optimism, în condițiile în care virusul nu se va lăsa dus așa de ușor.

Ministrul Educației, despre Evaluarea Națională și Bacalaureat

2021 va fi, la fel ca anul trecut, un an atipic. Și condițiile de desfășurare a examenelor vor fi la fel. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat că a semnat documentul care schimbă regulile testelor.

„Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realităţi a programei de examene de Evaluare naţională şi Bacalaureat şi astăzi va fi publicată în Monitorul Oficial. Această adaptare s-a făcut ţinând cont de realităţile anului şcolar 2020 – 2021.”

Noile condiții vor fi publicate curând în Monitorul Oficial. Cât privește redeschiderea școlilor, ministrul a dat asigurări că unitățile sunt pregătite.

„Am afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei lista tuturor celor 3.100 de UAT din România cu încadrarea în scenarii, în aşa fel fiecare părinte, profesor, elev să ştie cum se vor întâmpla lucrurile după 8 februarie. Prin consultarea listei se poate afla în ce fel se vor derula lucrurile din 8 februarie. Sunt 149 de localităţi în scenariul roşu, 903 în scenariul galben în care vor merge copiii de grădiniţă, clasele 1-4 şi clasa pregătitoare şi elevii din clasele terminale”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Lista poate fi consultată AICI. Ministrul susține că  la grădiniţă şi învăţământul primar, la primul caz de infectare se suspendă cursurile pentru 14 zile. La ciclul gimnazial şi liceal, la primul caz se va face o anchetă epidemiologică, se recomandă şi testarea, şi vor fi analizate măsurile, fie se suspendă încă de la primul caz, fie nu e necesară suspendarea, se continuă până la al doilea caz, când se suspendă.

Citește și: