Mii de mașini de lux în pericol de a fi distruse: ce s-a întâmplat

Mii de mașini de lux în pericol de a fi distruse: ce s-a întâmplat

Peste 4.000 de modele Volkswagen, Porsche, Audi, Lamborghini și Bentley se află la bordul navei care plutește în Oceanul Atlantic.

O navă uriașă de transport auto care livrează în mod regulat Porsche, Audi, Bentley, Volkswagen din Europa în SUA este în flăcări și se află în derivă în Atlantic.

Potrivit unui e-mail intern al Grupului Volkswagen, obținut de Bloomberg, la bord se află 3.965 de vehicule care se îndreaptă spre S.U.A. Aproximativ 1.100 de Porsche și 189 de Bentley noi, au confirmat câțiva purtători de cuvânt ai mărcilor grupului din SUA.

Nava se află la mai mult de 1600 de km în largul coastei Portugaliei, iar echipajul său de 22 de persoane a fost evacuat în siguranță pe alte nave.

Barca a plecat din portul german Emden pe 10 februarie și era programată să sosească în Davisville, R.I., pe 23 februarie, potrivit unei postări pe Marinetraffic.com. Peste 100 dintre vehiculele de la bord se îndreptau spre Portul Houston din Texas.

Felicity Ace, lung de 200 de metri și cu o lățime de 30 de metri, a fost construit în 2005 și navighează sub pavilion panamez, potrivit site-ului.

Echipajul nu a fost rănit

Un purtător de cuvânt al Volkswagen Group of America a declarat că firma este „conștientă de un incident care implică o navă de marfă terță care transporta vehicule ale Grupului Volkswagen peste Atlantic. Nava era în drum spre America de Nord. Suntem în contact cu compania de transport maritim pentru a obține mai multe informații despre incident.”

Într-o declarație trimisă prin e-mail, Porsche a declarat: „Deși este prea devreme pentru a confirma ceea ce s-a întâmplat și pașii următori, noi – împreună cu colegii noștri de la Porsche AG – sprijinim clienții și dealerii noștri cât mai bine pentru a găsi soluții. Oricine este preocupat de acest incident și implicațiile asupra mașinii pe care au comandat-o ar trebui să contacteze dealerul lor Porsche.”

Incidentul ar putea avea efecte de lungă durată asupra stocurilor deja epuizate pentru mărcile Grupului VW din SUA. Cu excepția Q5, Audi produce majoritatea vehiculelor sale către SUA în Europa.

Lamborghini ar avea, de asemenea, vehicule pe navă, la fel ca și marca Volkswagen – deși impactul VW ar fi limitat la Golf R și GTI Arteon și ID4-uri.

Nu este prima dată când Grupul VW pierde mărfuri pe mare. Când Grande America a luat foc și s-a scufundat în 2019, peste 2.000 de mașini de lux, inclusiv Audi și Porsche, s-au scufundat cu el.