Meta face încă un pas către metavers: ce parteneriat a semnat, cum poate profita

Meta face încă un pas către metavers: ce parteneriat a semnat, cum poate profita

Achiziția Xilinx de la AMD deschide calea pentru rețele celulare mai rapide, vitale pentru metavers.

Meta a anunțat un nou parteneriat cu AMD prin programul său axat pe rețelele mobile cunoscut sub numele de proiectul „Evenstar”. Fără îndoială, o referire la bijuteria nemuririi a lui Arwen din seria de film Stăpânul Inelelor și poate o încercare de a genera longevitate pentru proiect.

Conceput în februarie 2020 de Meta și Telecom Infra Project, proiectul Evenstar a marcat începutul unei revoluții pentru rețelele mobile. Unul care ar putea ajuta să ne aducă o acoperire mai rapidă și mai extinsă.

Vodafone, Deutsche Telekom, Parallel Wireless și AceAxis sunt toate companii implicate în programul Evenstar RRU, dar proiectul a avut nevoie de puțin ajutor din partea producătorilor pentru a începe. Planurile vin, iar acum Meta a adăugat AMD pe lista scurtă a producătorilor de echipamente de frecvență radio (RF) desemnați.

Un parteneriat profitabil

În urma achiziției de către AMD, în valoare de 35 de miliarde de dolari, a producătorului de semiconductori Xilinx în februarie a acestui an, compania urma să atenueze criza plăcilor grafice cu un lanț de aprovizionare mai eficient. Totul pare să fie pe drumul cel bun, dar Meta a luat în seamă de atunci cipul RF al AMD, Xilinx Zynq UltraScale+ RFSoC, care ar putea ajuta compania să transforme în sfârșit metaversul în realitate.

În acest moment, așa cum a spus recent Dan Rabinovitsj, vicepreședintele de conectivitate al Meta, pentru CNBC, rețelele de acasă și mobile nu sunt încă pregătite pentru metavers. „Dacă te uiți cu adevărat la ritmul inovației în lumea telecomunicațiilor, în comparație cu alte piețe, a fost mai greu să mergi mai repede în acest spațiu”, a spus el. „Unul dintre lucrurile pe care am încercat să le schimbăm este acea traiectorie a inovației.”

Parteneriatul cu AMD va accelera cu siguranță lucrurile.

Citește și:
Etichete: