Mesajele primite de milioane de ruși pe telefoanele mobile. Ajutorul pe care-l primește Anonymous nu întârzie să apară

Mesajele primite de milioane de ruși pe telefoanele mobile. Ajutorul pe care-l primește Anonymous nu întârzie să apară

Echipa de hacktiviști, Anonymous a primit un ajutor din partea unei alte echipe de hackeri. Astfel, milioane de ruși au primit pe telefoanele mobile mesajele prin care li se comunică adevărata situație din Ucraina.

Anonymous încearcă să combată știrile false din Rusia. Echipa a organizat o piratare a tuturor televizoarelor și platformelor de streaming rusești pentru a afișa imagini reale ale devastării Ucrainei. Anonymous a reapărut pentru prima dată după ce Rusia a lansat invazia asupra Ucrainei.

Grupul cibernetic a postat luna trecută că se pregătește să lupte împotriva imperialismului. Grupul cibernetic Anonymous a spart din nou televiziunea rusă. După cum a raportat The Independent, grupul a reușit să întrerupă toate canalele de streaming din Rusia și să arate imagini cu „operațiunea specială” condusă de Rusia pe teritoriul Ucrainei.

Recent, guvernul rus a adoptat o lege împotriva știrilor false. Această lege îi amenință pe cei care publică ceea ce guvernul consideră a fi informații false despre conflictul aflat în derulare dintre Rusia și Ucraina. S-a raportat că cei găsiți vinovați riscă o amendă de aproximativ 14.000 de dolari sau o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani, dacă sunt găsiți vinovați.

Filmările difuzate arată efectul bombardamentelor din infrastructurile rezidențiale din Ucraina cauzate de agresiunea forțelor militare ruse. Clipul final arată și o rachetă în mijlocul drumului, printre dărâmăturile din împrejurimile bombardate. Potrivit Fortune, videoclipul a fost difuzat pe Russia 24, Moscow 24, Channel One, Wink și Ivi. Anonymous a clarificat apoi în contul său de Twitter că toate canalele de televiziune de stat ruse au fost compromise.

Milioane de ruși au primit mesajele prin care se comunică adevărata situație din Ucraina

Un instrument online dezvoltat de grupul de hackeri Squad 303 este disponibil la http://1920.in. Acesta permite utilizatorilor să trimită mesaje text către ruși la întâmplare folosind un mesaj pre-scris. Squad 303 a încurajat numeroși cetățeni din întreaga lume să trimită un mesaj text folosind site-ul web.

Pentru a ocoli cenzura rusă și a combate dezinformarea lui Putin, acțiunea trebuie desfășurată în afara țării. Acesta a fost creat de către echipa de hackeri Squad 303 care a ajutat Anonymous în scopul său de a elibera Ucraina. Squad 303 a postat pe Twitter:

„Să știe rușii ce se întâmplă în #Ucraina. Trimiteți-le un mesaj text prin http://1920.in Dărâmați zidul propagandei și cenzurii rusești! Anunțați-le adevărul. Anunțați-le puterea libertății lume! #FightForUkraine #FreeUkraine”

Începând de astăzi, 8 martie, Squad 303 a trimis 5.000.000 de mesaje către poporul rus cu privire la agresiunea în curs din Ucraina. Anonymous deține mai multe conturi de Twitter în mod oficial, deoarece Anonymous este un grup civil care are membri în întreaga lume. Anonymous a câștigat recent controlul asupra a peste 400 de camere rusești în timp ce afișează un mesaj important. Mesajul spune:

„Putin ucide copii, 352 de civili ucraineni morți. Rușii au mințit 200RF.com. Slava Ucraina! Hacked de Anonymous”.

Odată cu eforturile continue ale grupului cibernetic anti-război Anonymous, numeroși hackeri din întreaga lume se adună și se pare că mai urmează și alte tipuri de atacuri.