Mercedes trage tare pentru serviciile sale: ce se întâmplă în Europa

Mercedes trage tare pentru serviciile sale: ce se întâmplă în Europa

Creșterea accelerației de la Mercedes-Benz costă 1.200 USD și reduce de la 0 la 100 km/oră cu până la o secundă. Dar nu este omologat pentru Europa.

Mercedes-Benz a început să ofere clienților săi din SUA șansa de a crește accelerația pe unele modele cu un abonament de 1.200 USD numit Acceleration Increase. Actualizarea, care va fi lansată în curând, poate reduce viteza de la 0 la 100 km/oră cu până la o secundă pe modelele EQE și EQS complet electrice.

Dar clienții europeni nu vor avea acces la caracteristică, a declarat un purtător de cuvânt al Mercedes, deoarece nu a fost omologat pentru vânzare în regiune.

„Reglarea fină a motoarelor electrice mărește puterea maximă a motorului Mercedes-EQ cu 20 până la 24%”, a spus pagina de destinație pentru abonamentul Acceleration Increase de pe magazinul online al companiei, potrivit Bloomberg. „De asemenea, cuplul este crescut, permițând vehiculului să accelereze considerabil mai rapid și mai puternic.”

Mercedes oferă această funcție pe unele dintre modelele sale emblematice EQS sedan și EQS SUV, precum și pe unele dintre modelele EQE sedan și EQE SUV.

Acceleration Increase se vinde cu un abonament anual

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a declarat că va fi oferit ca opțiune permanentă la un preț încă nedeterminat.

„Clienții vor avea posibilitatea de a achiziționa funcția pentru o perioadă limitată de timp sau de a o folosi ca o caracteristică permanentă”, a spus purtătorul de cuvânt.

Mercedes, la fel ca mulți alți producători de automobile, speră să realizeze un flux constant de venituri din abonamente și opțiuni care pot fi furnizate prin aer, inclusiv oferte viitoare, cum ar fi serviciile de conducere automată, pe măsură ce capabilitățile software ale vehiculelor se îmbunătățesc.

Magazinul Mercedes-Benz oferă o gamă de astfel de servicii, inclusiv AMG Track Pace, care măsoară performanța la volan; asistență vehicul furat; o cameră de bord; și diverse funcții de navigare. Tesla oferă, de asemenea, o opțiune de creștere a puterii numită Acceleration Boost pentru unele modele 3 și modele Y. Actualizarea unică costă 2.000 USD.

Experții spun că nu este clar pentru ce abonament sau funcții suplimentare vor fi dispuși să plătească clienții după ce și-au cumpărat deja mașinile, cu hardware-ul deja instalat. Oferta BMW de a vinde abonamente proprietarilor și opțiuni unice de a-și încălzi scaunele a dus la o reacție la începutul acestui an.

Potrivit magazinului online BMW, serviciul este de 20 de euro pe lună, sau 400 de euro pe durata de viață a mașinii. O vânzare în această săptămână reduce aceste prețuri cu 20 la sută.