Noul model Smart#1, aproape de lansare: cât de sigură este mașina electrică proiectată de Mercedes

Noul model Smart#1, aproape de lansare: cât de sigură este mașina electrică proiectată de Mercedes

Noul Smart #1, complet electric, a fost testat de Euro NCAP, obținând niște evaluări de siguranță destul de încurajatoare.

Smart #1, dezvăluit în aprilie, nu are nimic în comun cu alte modele Smart (fortwo și forfour), deoarece este rezultatul noului joint venture dintre Mercedes-Benz și Geely Automobile. Cu designul Mercedes-Benz și ingineria și producția Geely (în China și nu în Europa), se așteaptă ca marca să devină profitabilă și, cel mai probabil, mult mai mare în ceea ce privește volumul vânzărilor.

Mașina se bazează pe platforma Sustainable Experience Architecture (SEA) a Geely, utilizată pentru prima dată în Zeekr de la Geely.

Smart #1 a primit de la Euro NCAP un rating complet de cinci stele de siguranță, dar asta este ceva normal atunci când un nou model intră pe piață. Un lucru interesant este că aceasta nu este o mașină foarte mare, dar a remarcat o protecție destul de ridicată a ocupanților adulți de 96%.

Rezultate remarcabile

Pentru referință, noul Tesla Model S tocmai a obținut un rezultat de 94%, în timp ce Tesla Model Y a fost la 97%. 96% este un rezultat semnificativ mai bun decât 86% de la Nissan Ariya sau 88% de la Toyota bZ4X.

Protecția pentru cei mici este, de asemenea, destul de bună la 89%. Protecția utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor este estimată la 71%. În ceea ce privește Safety Assist, 88% indică faptul că Geely și-a făcut bine temele, practic, în toate categoriile.

Luând în considerare o baterie de 66 kWh pentru o autonomie de 420-440 km WLTP, grup motopropulsor de 200 kW cu tracțiune spate, specificații bune de încărcare (22 kW AC și până la 150 kW DC), precum și actualizările de software over-the-air (OTA), acesta pare a fi cel mai bun Smart electric vreodată.

Rezultatele testului Euro NCAP Smart #1 2022:

  • Protecția ocupantului adult – 96 la sută
  • Protecția ocupanților copiilor – 89 la sută
  • Protecția utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor – 71 la sută
  • Asistență pentru siguranță – 88 la sută
Etichete: