Mercedes lucrează la modelele pentru 2023: ce pregătesc nemții

Mercedes lucrează la modelele pentru 2023: ce pregătesc nemții

Mercedes-Benz lucrează activ la dezvoltarea viitorului model AMG C63 pe care acum îl testează pe circuit.

Cele mai recente imagini arată prototipuri pentru stilul caroseriei sedan al noului C63. Prototipurile pentru modelul vagon sunt, de asemenea, testate și pot fi văzute în videoclipul de mai jos. Cele mai recente prototipuri au pierdut mult din camuflajul testărilor anterioare, dezvăluind detalii de design, cum ar fi pasajele roților evazate, prizele mari în bara față, spoilerul portbagajului și patru vârfuri de evacuare în formă pătrată.

Grupul motopropulsor va consta din turbocompresor-4 în linie de 2,0 litri găsit în ultima generație de mașini compacte AMG, dar cu o putere chiar mai mare decât maximul de 416 CP ai mașinilor respective și va primi, de asemenea, un impuls de la tehnologia hibridă similară cu ceea ce este folosit în Formula 1, precum și viitoarea mașină AMG One.

Mercedes lucrează la un monstru electric

La noul C63, un turbocompresor asistat electric va ajuta la creșterea puterii motorului de 2,0 litri la 442 CP. Va exista, de asemenea, un motor electric integrat cu motorul în configurație mild-hibrid pentru a alimenta funcțiile auxiliare, precum și pentru a servi ca motor de pornire. Pe deasupra, va exista un motor mult mai puternic la puntea spate pentru a duce puterea combinată la maximum 643 CP. Acest motor din spate va fi cuplat la propria transmisie cu 2 trepte.

Cifra de 643 CP va fi probabil rezervată unui model C63S E Performance.

Cu toate acestea, va exista o penalizare de greutate din cauza grupului de propulsie complex. Cu alte cuvinte, tehnologia hibridă va adăuga aproximativ 250 de kilograme și va aduce greutatea totală la aproximativ două tone. O parte din sarcina mare se datorează unei baterii mari care ar trebui să ofere o autonomie electrică decentă.

Elementele convenționale, cum ar fi un sistem automat cu 9 trepte, un sistem mecanic de tracțiune integrală, suspensie adaptivă și modul de derivă, probabil vor fi prezente în noul C63.

Estimările de performanță includ o accelerație de 0-100 km/oră în 3,5 secunde și o viteză maximă de 290 km/oră.