Medvedev, atac la liderii europeni aflați la Kiev: „Amatori de broaşte, cârnaţi de ficat şi spaghete”

Medvedev, atac la liderii europeni aflați la Kiev: „Amatori de broaşte, cârnaţi de ficat şi spaghete”

Fostul președinte rus Dimiri Medvedev i-a ataca joi pe liderii europeni care se află în vizită la Kiev. Mario Draghi, Olaf Scholz, Emmanuel Macron și Klaus Iohannis au vizitat Ucraina și orașul Irpin, alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Atac la adresa celor patru lideri europeni care vizitează Kievul

Vizita vine în semn de sprijin pentru Ucraina, iar cei patru lideri au ajuns joi în Kiev și au discutat cu liderul ucrainean. În contextul vizitei, Kremlinul a reacționat, prin vocea purtătorului de cuvânt, Dimitri Peskov, spunând că speră ca țările europene să nu mai livreze arme Ucrainei.

„Aș dori să sper că liderii acestor trei state – și președintele României – nu se vor concentra doar pe sprijinirea Ucrainei prin continuarea alimentării Ucrainei cu arme.” Acest lucru ar fi „absolut inutil și va provoca daune suplimentare țării”, a adăugat el.

Acum, fostul președinte rus Dimitri Medvedev i-a atacat pe președinții Franței și România, Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, dar și pe premierii Germaniei și Italiei, Olaf Scholz și Mario Draghi, spunând că sunt „amatori de broaște, cârnați din ficat și spaghete”.

Mesajul a fost transmis pe Twitter și continuă, spunând că vizita celor patru în Ucraina are „zero folos”.

„Ei au promis din nou Ucrainei aderarea la UE şi obuziere vechi, apoi, îmbuibaţi cu horilka, se vor întoarce acasă cu trenul, ca acum 100 de ani”, a scris joi pe Twitter Medvedev.

”Asta nu apropie Ucraina de pace. Ceasul ticăie”, continuă Medvedev.

 

Liderii au fost duși în suburbia Irpin – unde forțele rusești au provocat daune grave și au fost acuzate de încălcări grave ale drepturilor omului. Într-un tweet, Scholz a declarat că orașul „a devenit de mult timp un simbol pentru cruzimea inimaginabilă a războiului rusesc, pentru violența fără sens”.

„Este un moment important. Este un mesaj de unitate pe care îl transmitem ucrainenilor, de susținere, pentru a vorbi atât despre prezent, cât și despre viitor, întrucât săptămânile următoare, după cum știm, vor fi foarte dificile”, a declarat Macron reporterilor în gara din Kiev.

 

Citește și: