Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Emmanuel Macron la Baza Kogălniceanu

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Emmanuel Macron la Baza Kogălniceanu

Șeful statului francez, Emmanuel Macron, urmează să ajungă săptămâna viitoare în România, potrivit surselor oficiale. El se va întâlni cu soldații francezi din țara noastră, dar și cu președintele Klaus Iohannis.

Emmanuel Macron, vizită în România

Update 15 iunie – Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele Franței Emmanuel Macron în această dimineaţă, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

Cei doi președinți vor avea la ora 9:30 convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, precum şi o întâlnire cu militarii dislocaţi în Baza de la Kogălniceanu, potrivit Administrației Prezidențiale.

Președintele Macron ar urma să vină în România miercuri, urmând să viziteze baza de la Cincu, unde se află soldații francezi.

Macron se va întâlni și cu președintele Klaus Iohannis. Șeful statului francez vine la câteva zile după Summitul București 9, care va avea loc vineri, și înainte de Summitul NATO de la Madrid, programat în perioada 28-30 iunie.

„Am fost mobilizat acum trei luni, la începutul lui martie, iar batalionul meu are acum în jur de 800 de militari, 500 sunt francezi, 300 belgieni.

Am fost mobilizați la Constanța, la baza militară de la Kogălniceanu, iar acum am început mutarea la Cincu, unde grupul de luptă va fi desfășurat. Vor fi integrați soldați din mai multe state.

Acum sunt din Belgia, dar vor veni cu siguranță și din Olanda, iar cu timpul acest grup de luptă va integra și mai mulți soldați din exterior, astfel încât în final să ajungem la un efectiv de 1.000 de oameni”, spunea lluna trecută colonelul Vincent Minguet, comandantul Grupului de luptă al NATO din România.

 

Președintele Macron ar urma să vină în România miercuri, urmând să viziteze baza de la Cincu, unde se află soldații francezi. Este a treia vizită pe care o face în România președintele Franței, prima de când Macron a fost reales pe 24 aprilie.

În România, Macron se va întâlni și cu președintele Klaus Iohannis. Vizita președintelui francez are loc la câteva zile de la Summitul București 9, care va avea loc vineri, și anterior Summitului NATO de la Madrid, programat în perioada 28-30 iunie.

Grupul de luptă al NATO pe care Franța îl conduce va fi desfășurat la Cincu și are în prezent circa 800 de membri, dar pe viitor va crește la un efectiv de 1.000 de soldați, din mai multe țări NATO.

„Am fost mobilizat acum trei luni, la începutul lui martie, iar batalionul meu are acum în jur de 800 de militari, 500 sunt francezi, 300 belgieni. Am fost mobilizați la Constanța, la baza militară de la Kogălniceanu, iar acum am început mutarea la Cincu, unde grupul de luptă va fi desfășurat. Vor fi integrați soldați din mai multe state. Acum sunt din Belgia, dar vor veni cu siguranță și din Olanda, iar cu timpul acest grup de luptă va integra și mai mulți soldați din exterior, astfel încât în final să ajungem la un efectiv de 1.000 de oameni”, spunea la sfârșitul lunii trecute colonelul Vincent Minguet, comandantul Grupului de luptă al NATO din România.

Franţa a desfăşurat de asemenea în România un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţi

Citește și: