Mastercard și Visa pun piedici Rusiei: ce decizie au luat cei doi giganți

Mastercard și Visa pun piedici Rusiei: ce decizie au luat cei doi giganți

Mastercard și Visa se alătură „războiului” împotriva Rusiei și pun, la rândul lor, piedici Rusiei, așa cum au făcut, de altfel, mulți alți giganți din întreaga lume.

Mai exact, atât Mastercard, cât și Visa au luat măsuri împotriva multor instituții financiare din Rusia și au blocat accesul acestora, atunci când vorbim despre plăți, informează Reuters.

Mai mult, Visa a promis că va respecta întru totul sancțiunile impuse de Uniunea Europeană, dar și de Statele Unite ale Americii, contra Rusiei lui Vladimir Putin, în contextul războiului pe care l-a pornit împotriva Ucrainei.

Mastercard și Visa vor ajuta cu bani poporul din Ucraina

Cu scopul de a-și arăta solidaritatea, cei doi giganți, Mastercard și Visa, au anunțat că vor ajuta cu bani Ucraina. Visa va dona 2 milioane de dolari, în timp ce principalul său competitor, Mastercard, va dona, la rândul său, aceeași sumă de bani.

„Vom continua să colaborăm cu autoritățile în perioada următoare pentru a ne conforma obligațiilor pe măsură ce acestea se schimbă”, au declarat cei de la Mastercard.

Reamintim că autoritățile din Occident au adoptat deja o serie de sancțiuni împotriva rușilor, inclusiv blocarea sistemului SWIFT pentru aceștia.

Inevitabil, această măsură a îngreunat foarte mult tranzacțiile în această țară, ba mai mult, a dus la prăbușirea rublei, moneda națională rusească.

Încercând să salveze ce mai pot, rușii de rând au format cozi lungi în fața bancomatelor, încercând să-și retragă banii din conturi, atât timp cât acest lucru mai e posibil.

În paralel, o sancțiune asemănătoare a fost propusă inclusiv pentru tranzacțiile cu criptomonede. Cu toate astea, principalii jucători au refuzat să aplice asemenea pedepse în ceea ce-i privește pe cetățenii de rând din Rusia, susținând că așa ceva ar fi contrar principiului pe baza căreia e format conceptul de criptomonedă, în sine.

Între timp, Rusia continuă să bombardeze orașele mari din Ucraina, Vladimir Putin nefiind dispus să renunțe la acest conflict, în ciuda tuturor sancțiunilor.

Citește și: