Ford a intrat într-o nouă etapă: a fost livrat primul F-150 Lightning

Ford a intrat într-o nouă etapă: a fost livrat primul F-150 Lightning

Primul proprietar al pickup-ului electric își înlocuiește F-150-ul alimentat pe benzină cu acesta.

Ford a început livrările F-150 Lightning. Primul client care pune mâna pe pickup-ul electric este Nicholas Schmidt, care locuiește în statul de origine al producătorului auto, Michigan, la aproximativ două ore de mers cu mașina de la fabrica F-150 Lightning din Dearborn. Ford a început producția completă a vehiculului electric acolo luna trecută.

EV înlocuiește un F-150 alimentat pe benzină, a declarat Schmidt pentru Bloomberg. Schmidt, care deține și o Tesla Model 3, a spus că s-a gândit să cumpere un Rivian R1T și a făcut, de asemenea, o rezervare pentru un Tesla Cybertruck.

El a spus că orice pickup electric pe care ar putea să-l comande primul va fi cel pe care îl va cumpăra. După ce a primit livrarea F-150, Schmidt și-a anulat rezervarea Cybertruck.

Ford a declarat la începutul acestei luni că va începe să livreze F-150 Lightning „în zilele următoare”. Deși nu este primul producător de automobile care livrează un pick-up electric în SUA, de altfel, Rivian a început să facă acest lucru anul trecut, a învins Tesla.

Tesla mai are de învățat

Cu toate acestea, Ford nu este primul producător de automobile care reușește să livreze un pick-up electric în SUA, înaintea celor de la Ford a fost un alt producător american și anume Rivian.

Rivian a fost primul producător care a lansat un pick-up electric, anul trecut.

Ceea ce este remarcabil este că ambele companii au reușit să învingă Tesla.

Practic, a profitat de avansul pe care îl avea în fața Tesla pe această piață, deoarece F-150 a fost cel mai bine vândut vehicul din SUA în ultimele patru decenii. Un exemplu: a primit aproape 45.000 de precomenzi pentru Lightning în doar 48 de ore.

Având în vedere că Cybertruck-ul nu va fi pus în vânzare până anul viitor, atât Ford, cât și Rivian au o șansă să-și construiască o cotă semnificativă din piața camioanelor electrice cu mult înainte ca Tesla să lanseze Cybertruck-ul.

Citește și:
Etichete: