Mașina zburătoare futuristă se transformă dintr-un vehicul rutier în avion: când va zbura

Mașina zburătoare futuristă se transformă dintr-un vehicul rutier în avion: când va zbura

O mașină zburătoare futuristă care poate atinge înălțimi de peste 2.438 de metri și viteze de peste 160 de km/h este cu un pas mai aproape de a fi pusă în vânzare.

Acest lucru se datorează faptului că nava „AirCar” cu mod dublu, care se poate transforma dintr-un vehicul rutier într-un avion în mai puțin de trei minute, este acum certificată oficial pentru a zbura, după ce a trecut testele de siguranță în Slovacia.

A primit noul statut după ce a finalizat peste două sute de decolări și aterizări în timpul a 70 de ore de teste riguroase de zbor, conform standardelor Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA).

Această mașină zburătoare futuristă a trecut testele de siguranță

Dezvoltatorii AirCar au spus că testele au inclus întreaga gamă de manevre de zbor și performanță, înainte de a adăuga că nava „demonstrează o stabilitate statică și dinamică uimitoare în modul avion”. Ei au adăugat că procedurile de decolare și aterizare ale AirCar au fost realizate chiar și fără ca pilotul să fie nevoie să atingă comenzile de zbor.

Acum că nava a primit certificatul de navigabilitate de către Autoritatea de Transport din Slovacia, dezvoltatorii spun că un nou model de producție este de așteptat să fie certificat în 12 luni.

Nu au fost dezvăluite detalii de preț pentru vehiculul futurist, dar ar putea fi văzut în aer și pe drumuri cel târziu până anul viitor.

„Certificarea AirCar deschide ușa producției în masă de mașini zburătoare foarte eficiente”, a spus profesorul Stefan Klein, inventatorul AirCar și liderul echipei de dezvoltare și testare. „Este oficială și confirmarea finală a capacității noastre de a schimba pentru totdeauna călătoriile pe distanțe medii”.

Certificarea de zbor vine la șase luni după ce AirCar a finalizat primul său zbor între orașe, în Slovacia.

După aterizare, vehiculul s-a transformat într-o mașină sport în mai puțin de trei minute, înainte de a fi condusă către centrul Bratislavei.

AirCar Prototype 1, care are un motor cu elice fixă ​​de 160 de cai putere, este proiectul profesorului Klein și a fost dezvoltat de firma slovacă KleinVision.

Citește și: