Mașina electrică îți poate micșora factura la curent: cât de bună este soluția

Mașina electrică îți poate micșora factura la curent: cât de bună este soluția

Noul camion utilitar electric Ford F-150 Lightning va fi folosit de compania californiană PG&E pentru a explora modul în care tehnologia vehicul-la-rețea a mașinii poate interacționa cu rețeaua electrică și poate face electricitatea mai fiabilă.

Ford și-a lansat mult așteptatul său F-150 Lightning electric în mai 2021 și a început pre-producția în septembrie, înainte de a dezvălui cifrele de vânzări în octombrie 2021 că F-150 a acumulat peste 160.000 de rezervări, iar până în decembrie avea peste 200.000 de rezervări.

Printre numeroasele delicii rezervate proprietarilor noului F-150 Lightning electric este rolul pe care îl vor juca tehnologia vehicul-la-încărcare (V2L) și vehicul-to-home (V2H).

Acum, Pacific Gas and Electric Company (PG&E) și Ford Motor Company vor colabora la explorarea modalităților în care noul F-150 Lightning și capabilitățile sale de încărcare bidirecțională Intelligent Backup Power pot interacționa cu rețeaua, precum și pentru a furniza energie de rezervă pentru locuințele în zona de servicii a PG&E.

Sistemul Intelligent Backup Power de la Ford permite modelului F-150 Lightning, atunci când este conectat la stația de încărcare Ford Pro de 80 de amperi și la sistemul de integrare la domiciliu, să înceapă automat alimentarea casei.

Sistemul Intelligent Backup Power este, de asemenea, asociat cu un sistem de energie solară Sunrun, iar atunci când este asociat cu sistemul de baterii cu rază extinsă F-150 Lightning, care poate stoca 131 kWh de energie și poate furniza până la 9,6 kW de putere, F-150 oferă de fapt capacitate mai mare decât multe unități de baterii de perete.

Ford continuă să inoveze

„F-150 Lightning aduce clienților noi inovații, inclusiv capacitatea de a-și alimenta casele atunci când au cea mai mare nevoie”, a declarat Matt Stover, directorul serviciilor de încărcare și energie Ford.

Este această tehnologie de care PG&E caută să profite în noua sa anunțată cooperare cu Ford.

Printr-o oportunitate de adoptare timpurie, PG&E va explora modul în care tehnologia Intelligent Backup Power de la Ford se interconectează la rețeaua electrică, care este necesară pentru ca bateria camionului să alimenteze casa și cum poate sprijini rezistența clienților în timpul întreruperii rețelei.

„Astăzi, vedem oportunități revoluționare la intersecția industriilor energie și transport”, a declarat Patti Poppe, CEO PG&E Corporation.

„Pe măsură ce devin disponibile mai multe vehicule electrice și noi tehnologii de încărcare, este esențial să înțelegem mai bine cum pot interacționa vehiculele electrice cu rețeaua electrică și cum ne putem sprijini cel mai bine clienții. Prin colaborări cu producători de automobile precum Ford, inovăm împreună pentru un viitor mai curat, mai sigur și mai luminos pentru toți.”

„Este o afacere foarte mare pentru a face acest pas următor de încărcare bidirecțională, pe care Ford este poziționat în mod unic pentru a-l face”, a adăugat James D. Farley, Jr., Chief Executive Officer, Ford Motor Company. „Suntem foarte încântați să începem cu PG&E.”