14 mart. 2022 | 16:25

Ford anunță noi modele: ce urmează să lanseze

ACTUALITATE
Ford anunță noi modele: ce urmează să lanseze

Ford Motor lansează șapte vehicule complet electrice în Europa, inclusiv o versiune electrică cu baterie a crossover-ului Puma, cea mai bine vândută mașină de pasageri din regiune.

Cele trei noi mașini de pasageri complet electrice și patru noi dube electrice vor fi lansate până în 2024 și toate vor fi construite în Europa, a declarat Ford într-un comunicat.

Primul EV va fi un crossover de dimensiuni medii care va intra în producție la fabrica Ford din Köln, Germania, anul acesta. Crossover-ul va folosi platforma electrică MEB a Grupului Volkswagen care stă la baza modelului VW ID4, printre alte modele ale Grupului VW.

Ford a spus deja că va construi un nou EV la Köln, dar aceasta este prima mențiune despre stilul caroseriei modelului.

Crossover-ul electric va avea o autonomie de 500 km cu o singură încărcare. Numele său va fi dezvăluit mai târziu în 2022, producția care va începe în 2023, a spus Ford.

Un al doilea vehicul, despre care Ford a spus că este un „crossover sport”, va fi, de asemenea, construit la Köln începând cu 2024. Vehiculul este, de asemenea, de așteptat să se bazeze pe platforma MEB.

Crossover-ul sport electric înseamnă că producția de vehicule electrice la fabrica din Köln va crește la 1,2 milioane de vehicule într-un interval de șase ani.

Investiția în noile vehicule electrice de pasageri care urmează să fie construite la Köln este așteptată să fie de 2 miliarde de dolari, a spus Ford. Investiția include o nouă unitate de asamblare a bateriilor, programată să înceapă operațiunile în 2024.

Uzina de la Craiova, importantă

Crossover-ul electric Puma va sosi în 2024 și va fi construit la fabrica Ford din Craiova, România. De asemenea, Ford va construi noile autoutilitare Transit Courier și Tourneo Courier la Craiova începând cu 2023, versiunile integral electrice urmând să vină în 2024. Furgonetele sunt produse în prezent în Turcia.

Odată cu gama sa extinsă, Ford se așteaptă ca vânzările sale anuale de vehicule electrice în Europa să depășească 600.000 de unități în 2026. Producătorul auto și-a afirmat, de asemenea, intenția de a oferi o marjă EBIT de 6% în Europa în 2023.

„Marșul nostru către un viitor complet electric este o necesitate absolută pentru Ford pentru a satisface nevoile de mobilitate ale clienților dintr-o Europă în transformare”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford pentru Europa, într-un comunicat.

Cele patru noi modele electrice ale gamei de vehicule utilitare ușoare Ford Transit vor fi:

  • O furgonetă Transit Custom de 1 tonă disponibilă ca vehicul electric în 2023
  • Un vehicul compact multifuncțional Tourneo Custom disponibil ca vehicul electric în 2023
  • O furgonetă Transit Courier EV mică în 2024. Acest vehicul a fost deja anunțat pentru Craiova în România
  • Un vehicul multifuncțional Tourneo Courier EV în 2024