Maserati Grecale, noul SUV sub Stellantis: când va fi lansat

Maserati Grecale, noul SUV sub Stellantis: când va fi lansat

Maserati a anunțat data de lansare a SUV-ului Grecale, care va concura cu Porsche Macan și BMW X3.

Maserati a anunțat că își va dezvălui SUV-ul Grecale pe 22 martie, după ce prezentarea sa a fost amânată anul trecut.

Lansarea, programată inițial pentru noiembrie, a fost mutată în primăvara acestui an din cauza deficitului global de cipuri.

Noul model va fi construit la uzina mamă Stellantis din Cassino, în centrul Italiei, unde producătorul auto produce deja SUV-ul Stelvio al Alfa Romeo și sedanul Giulia.

Grecale va fi poziționat sub Maserati Levante și va concura cu SUV-uri precum Porsche Macan și BMW X3.

Acesta va fi susținut de platforma Giorgio a părintelui Stellantis, utilizată în prezent pentru Stelvio, și este de așteptat să aibă o versiune complet electrică.

Al doilea SUV lansat de Stellantis în 2022

Recent, Alfa Romeo a prezentat primul său model care va fi lansat sub umbrela Stellantis.

Tonale este construit pe platforma FCA Small Wide, care stă la baza Jeep Compass și Renegade. Acesta va fi construit în fabrica Stellantis din Pomigliano, sudul Italiei. Vânzările încep în iunie, după o întârziere de câteva luni pentru reglaj fin.

La fel ca Stelvio, Tonale poartă numele unui pas muntos italian. A fost prezentat pentru prima dată la Salonul auto de la Geneva din 2019.

Alfa a spus că este primul producător de automobile care a conectat o mașină cu un certificat digital NFT sau non-fungible token.

Tonale NFT se bazează pe tehnologia blockchain și oferă proprietarilor o înregistrare confidențială, nemodificabilă, a ciclului de viață al vehiculului lor.

Cu acordul clientului, NFT va înregistra datele Tonale, generând un certificat care poate fi folosit ca o garanție că mașina a fost întreținută corespunzător. Alfa Romeo se așteaptă ca datele reale conținute în NFT, nu doar întreținerea planificată, ci și orice upgrade aplicate vehiculului, distanța pe care a fost condus și modul în care a fost condus să-i crească valoarea reziduală.

Citește și: