Maserati se întoarce la curse: italienii vor participa la Formula E

Maserati se întoarce la curse: italienii vor participa la Formula E

Brandul revine pe circuit pentru prima dată din 2010.

Maserati va concura în Formula E din 2023, fiind prima marcă italiană care va intra în campionatul mondial electric, se arată într-un comunicat al mărcii.

Directorul executiv Davide Grasso a salutat primul pas „înapoi în viitor” pentru o companie veche de 107 ani, renumită pentru mașinile rapide de lux și dornică să-și restabilească acreditările sportive.

Marca a fost anterior campion în Formula 1 cu Juan Manuel Fangio în anii 1950,

Marca face parte din Stellantis, formată anul trecut prin fuziunea dintre Fiat Chrysler Automobiles și PSA Group din Franța și a anunțat deja că toate modelele sale vor avea versiuni electrice până în 2025.

Grasso le-a spus reporterilor că Maserati a lucrat de un an cu Formula E la planuri pentru o întoarcere pe circuit pentru prima dată din 2010, când a concurat în campionatul de mașini sport GT1.

O veste bună pentru sport

Președintele Formula E, Alejandro Agag, a spus că anunțul a fost „probabil una dintre cele mai mari zile din istoria campionatului”.

„A avea un brand atât de iconic precum Maserati, cu moștenirea curselor… să intri în revoluția electrică pe care o promovăm este cu adevărat un moment incredibil pentru Formula E.”

Seria urbană aprobată de FIA ​​își va începe anul viitor al nouălea sezon cu o mașină de a treia generație considerată cea mai eficientă din lume și capabilă să atingă viteze de 320 km/h.

Nissan, Jaguar, Porsche, Mahindra, DS deținut de Stellantis și Nio din China sunt producătorii înscriși până acum pentru 2023, când va fi stabilit un plafon de cost de 13 milioane de dolari.

Grasso a promis în curând detalii despre cum va participa Maserati.

„Formula E va fi laboratorul nostru tehnologic pentru a accelera dezvoltarea motoarelor electrificate de înaltă eficiență și a software-ului inteligent pentru mașinile noastre sport rutiere”, a declarat Jean-Marc Finot, șeful de sport cu motor al lui Stellantis.

O eventuală revenire la Formula 1, unde Stellantis activează cu echipa Alfa Romeo condusă de Sauber, nu a fost exclusă.

„Este grozav să ai o echipă italiană”, a adăugat el. „A durat câțiva ani, dar cred că nu ar putea fi un brand mai bun decât Maserati.

„Avem deja o cursă grozavă la Roma și un partener grozav pe partea de difuzare cu Mediaset și Sky, dar acum avem o echipă italiană”.

Citește și: