Marea schimbare de la Instagram: o să te afecteze sigur dacă ai cont

Marea schimbare de la Instagram: o să te afecteze sigur dacă ai cont

Instagram va avea trei fluxuri diferite: acasă, urmărite și favorite.

Instagram a început să testeze fluxul cronologic pe care l-a promis luna trecută. Compania a început să testeze noile versiuni ale feed-urilor sale, care le vor permite utilizatorilor să comute între fluxuri cronologice și sortate algoritmic, spune șeful Instagram Adam Mosseri.

Mosseri a împărtășit pentru prima dată planurile de a aduce înapoi un flux cronologic în decembrie anul trecut, în timpul unei audieri la Senat despre impactul Instagram asupra sănătății mintale a adolescenților și copiilor. Compania a confirmat ulterior că lucrează la două versiuni noi ale feedului său, una numită „favorite” și una numită „urmărite”.

Instagram se schimbă

În ultimele sale comentarii, Mosseri a spus că Instagram va permite în curând utilizatorilor să comute între trei fluxuri diferite: acasă, favorite și urmărite. Pagina principală va fi similară cu feedul actual al Instagram, care clasifică postările în funcție de ceea ce probabil că vei fi interesat, în timp ce „preferate” va fi un feed dedicat prietenilor care te interesează cel mai mult. „Urmărite” va fi un flux cronologic doar pentru conturile pe care le urmărești, la fel ca fluxul implicit al Instagram înainte de 2016.

„Credem că este important să ajungi la un flux cronologic, dacă ești interesat rapid și să vezi cele mai recente postări de conturile pe care le urmărești”, a spus Mosseri într-un clip.

Important este că feedul „acasă” va avea, de asemenea, modificări semnificative. Mosseri a spus că fluxul principal va „avea din ce în ce mai multe recomandări în timp”.

Compania a testat deja adăugarea de recomandări de la conturile neurmărite și Reels în fluxul său principal, așa că se pare că Instagram intenționează să dubleze aceste eforturi. Săptămâna trecută, Mosseri a spus că compania va „regândi ce este Instagram” în 2022 și se va concentra pe Reels și pe construirea mai multor instrumente pentru creatori.

Deocamdată, noile modificări de feed nu vor fi lansate plae scară largă. Mosseri a spus că noile teste „au fost deja lansate sau sunt disponibile în următoarele două săptămâni”, iar „experiența completă” se așteaptă să fie lansată pentru toată lumea în „prima jumătate a acestui an”.

Citește și: