29 dec. 2021 | 08:35

Schimbarea importantă de la Instagram pentru 2022: mesajul vine direct de la șeful platformei. Cum te afectează

ACTUALITATE
Schimbarea importantă de la Instagram pentru 2022: mesajul vine direct de la șeful platformei. Cum te afectează

Într-un scurt mesaj video de sfârșit de an, șeful Instagram Adam Mosseri a oferit câteva informații despre ceea ce urmează pentru platformă.

„Va trebui să regândim ce este Instagram, pentru că lumea se schimbă rapid și va trebui să ne schimbăm odată cu ea”, a spus el.

Mosseri a stabilit prioritățile Instagram pentru 2022, care includ dublarea videoclipurilor.

Mosseri a spus că Instagram va „consolida toate produsele video în jurul Reels și va continua să crească acel produs”. Instagram a făcut câteva modificări în modul în care gestionează videoclipurile în ultimele luni. Spre exemplu, în octombrie, a distrus marca IGTV pentru a aduce videoclipuri de format mai lung în fluxul principal. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să acceseze Reels pentru a viziona videoclipul complet.

În ceea ce privește creatorii, Mosseri a spus că Instagram va introduce mai multe instrumente de monetizare pentru a-i ajuta să-și câștige existența din asta. În plus, Mosseri a spus că Instagram se va concentra pe mesagerie (din moment ce este probabil principalul mod în care oamenii comunică online) și pe transparență, în 2022.

El a menționat că platforma își va dubla activitatea și asupra controalelor – la începutul acestei luni, compania deținută de Facebook a anunțat că va adăuga controale parentale, în  luna martie. O versiune a fluxului cronologic va reveni și anul viitor.

Instagram vrea mai multă transparență de la anul

Mosseri a atins câteva actualizări pe care Instagram le-a făcut anul acesta, centrate pe oferirea utilizatorilor de mai mult control asupra experienței lor. El a evidențiat funcții precum controalele sensibile ale conținutului, capacitatea de a ascunde numerele similare și cuvintele ascunse în mesajele directe.

Totuși, în 2021, pentru platforma de socializare nu a fost tocmai bine. În primul rând, munca la aplicația Instagram Kids a fost suspendată din cauza problemelor de siguranță.

De asemena, rapoartele bazate pe documentele împărtășite de denunțătoarea Frances Haugen au arătat că Meta/Facebook era conștient de modul în care platforma poate afecta sănătatea mintală a adolescenților.

Mosseri a mărturisit Senatului la începutul acestei luni că Instagram va oferi „acces semnificativ la date, astfel încât cercetătorii terți să își poată proiecta propriile studii și să tragă propriile concluzii despre efectele bunăstării asupra tinerilor” – ceea ce se aliniază cu angajamentul său pentru o mai mare măsură în ceea ce privește transparenţa.