16 mai 2022 | 12:36

Marcel Ciolacu anunță schimbarea Codului Fiscal. Cum a răspuns la întrebarea privind majorarea taxelor

ULTIMA ORĂ
Marcel Ciolacu anunță schimbarea Codului Fiscal. Cum a răspuns la întrebarea privind majorarea taxelor

Codul Fiscal va fi modificat. Marcel Ciolacu a făcut anunțul, care spune că noile schimbări vor fi introduse până pe 1 iunie cel târziu. Legea bugetului pentru nou al ar trebui construit pe baza acestor modificări.

Modificări la Codul Fiscal. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

”Ar trebui să prezentăm noile măsuri la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie adoptat cu 6 luni înainte, pentru ca bugetul pe anul viitor să se construiască pe acest nou Cod Fiscal, să fie prinse măsurile.

Rămân la ideea că trebuia să venim cu o reglementare a prețurilor la energie, care s-ar fi văzut imediat. Deocamdată, efectele se văd, dar pe termen mai lung. Toată lumea vine mereu, că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătățit colectarea, noul șef al ANAF a luat totul foarte în serios și a crescut colectarea. Există discuții privind Codul Fiscal, iar când vom lua o decizie vom ieși împreună și vom anunța.”, a spus Marcel Ciolacu.

Totodată, președintele PSD menționează că a avut o discuție complexă, luni, pe această temă, cu premierul Nicolae Ciucă.

”Trebuie făcută o analiză foarte clară, până la 1 iunie”, a precizat el.

Nu în ultimul rând, Ciolacu a menționat că e un militant al impozitului progresiv, adăugând că se vor face deductibilităţile necesare.

”În momentul în care introduci impozitul progresiv, vă dau un exemplu, numai în zona de sănătate, este asigurarea de sănătate, asigurările pe viaţă, să fie deductibile, astfel încât să nu fie impozitat acel venit. Mai mult, la asigurările de sănătate, de viaţă, avem o sumă care se duce la Pilonul III. Mai mult, avem şi o economie datorită acestor asigurări, la Casa de Asigurări, la bugetul de stat, către serviciile private de sănătate”, a mai spus Marcel Ciolacu,  subliniind faptul că ”ori întrăm într-o logică aşa cum e în toată lumea, în toate statele dezvoltate, ori încercăm să ne minţim în continuare, cu această cotă unică care nu mai este unică de fapt”.

Citește și: Marcel Ciolacu cere ca procurorii să verifice achiziția de vaccinuri din pandemie: „S-au cumpărat peste 100 milioane doze de vaccin pentru 15 milioane de români”