Marcel Boloş şi Sebastian Burduja au depus jurământul la Cotroceni. Sunt noii miniștri de la Proiecte Europene și Digitalizare

Marcel Boloş şi Sebastian Burduja au depus jurământul la Cotroceni. Sunt noii miniștri de la Proiecte Europene și Digitalizare

Marcel Boloş şi Sebastian Burduja au depus, marţi, 3 mai, jurământul de învestitură în funcţiile de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, respectiv ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în faţa preşedintelui României, Klaus Iohannis. Ceremonia de la Cotroceni a durat mai puțin de cinci minute.

Marcel Boloş şi Sebastian Burduja au preluat două ministere

Ministerele Investiţiilor și Cercetării au fost preluate de Marcel Boloş şi Sebastian Burduja. Ceremonia de învestire a avut loc marți, 3 mai, în prezenţa șefului de stat. La depunerea jurământului celor doi politicieni au participat preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, și consilieri prezidenţiali.

Cei doi au depus jurământul la Cotroceni

Marcel Boloş şi Sebastian Burduja au depus jurământul de învestire, în fața liderului de la Cotroceni, Klaus Iohannis. Ceremonia a durat câteva minute. Prezenți au fost și preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, prim-ministrul Nicolae Ciucă, liderul UDMR, Kelemen Hunor, și consilieri prezidenţiali.

Klaus Iohannis a semnat decretele prin care l-a numit pe Marcel Boloş noul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, iar pe Sebastian Burduja – ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Totodată, șeful statului l-a revocat pe Marcel Boloş din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Nicolae Ciucă a făcut nominalizările

Luni, premierul Nicolae Ciucă i-a transmis lui Iohannis lista cu propunerile pentru cele două portofolii. Biroul Executiv al PNL i-a nominalizat, la 21 aprilie, pe deputatul Sebastian Burduja pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi pe Marcel Boloş la Investiţii şi Proiecte Europene.

În data de 6 aprilie, Dan Vîlceanu a demisionat din funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, iar Marcel Boloş a preluat interimar acest portofoliu.

Cine este Sebastian Burduja

Portofoliul de la ministerul Cercetării și Digitalizării a fost preluat de Sebastian Burduja, deputat PNL. În 2016, acesta a fondat Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și a candidat ca independent pentru Camera Deputaților, dar a ratat intrarea în Parlament.

Citește și Marcel Ciolacu a fost ales președintele grupului PRO-America. Cine mai face parte din grup

La capitolul studii, Burduja a învățat la Universitățile Stanford și Harvard. Ulterior, a lucrat la firma de consultanță Dalberg Global Development Advisors, după care, timp de peste trei ani, la Banca Mondială în Washington, D.C.

Cine este Marcel Boloș

Politicianul Marcel Boloș a deţinut portofoliul de ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Orban și a fost secretar de stat la Transporturi, în Guvernul lui Dacian Cioloș. Acesta are un doctorat în contabilitate, obținut în 2005, la Universitatea de Vest din Timișoara, plus o diplomă de doctor în Management obținută la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca (1999-2007).

Citește și:
Etichete: