Manfred Weber a fost ales președinte al Partidului Popular European. Siegfried Mureșan este vicepreședinte

Manfred Weber a fost ales președinte al Partidului Popular European. Siegfried Mureșan este vicepreședinte

Partidului Popular European (PPE) are un nou președinte. Manfred Weber, preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, a fost pus în această funcție în cadrul Congresului formaţiunii care s-a desfășurat la Rotterdam.

Cine este noul președinte PPE. A fost ales cu un scor zdrobitor

Noul șef a fost pus în funcție după 447 de voturi ”pentru”. Weber spune că este onorat şi recunoscător şi anunţă că ”acesta este doar începutul”. De altfel, Manfred Weber (CSU, Germania) a fost singurul candidat pentru această funcție de preşedinte al formaţiunii transnaţionale.  Acesta a primit 447 de voturi ”pentru” din cele 502.

”Onorat, recunoscător, hotărât. Acesta este doar începutul. Sunt extrem de mândru să fiu ales preşedinte al celui mai mare partid politic din Europa (…) Împreună spunem nu unei Europe a neîncrederii în populişti, care polarizează oamenii şi ne distruge viitorul. Spunem nu unei Europe a elitelor şi abordării lor de sus în jos (…) Mai mult ca niciodată, vom lucra pentru o societate unită şi nu vom înceta niciodată să luptăm pentru o UE mai bună şi mai puternică pentru oamenii Europei”, a afirmat Weber, într-un comunicat de presă al formaţiunii, precizând că va continua munca lui Donald Tusk.

Pentru celelalte şapte funcții de vicepreşedinte au candidat politicieni din mai multe state membre, printre care şi România: Esther de Lange, CDA, Ţările de Jos; Mariya Gabriel, GERB, Bulgaria; Esteban Gonzalez Pons, Partido Popular, Spania; Johannes Hahn, Die Volkspartei, Austria; Andrzej Halicki, Platforma Civică, Polonia; David McAllister, CDU, Germania; şi Siegfried Mureşan, PNL, România.

Nicolae Ciucă a vorbit cu actualul președintele la final de mandat al Partidului Popular European, Donald Tusk. Premierul a declarat că Tusk l-a asigurat de „sprijinul deplin” pentru aderarea României la spațiul Schengen. Partidul Popular European, din care face parte și PNL, își organizează congresul pe 31 mai și 1 iunie și își va alege un nou președinte.

I-am mulțumit președintelui Donald Tusk pentru leadership-ul său la conducerea Partidului Popular European și i-am urat succes. Am discutat despre situația economică și politică în România și Uniunea Europeană și despre provocările din fața noastră. Președintele Tusk m-a asigurat de deplinul său sprijin pentru aderarea României la spațiul Schengen”, a scris premierul Nicolae Ciucă într-un mesaj pe Twitter.

Citește și:
Etichete: