Lukașenko dezvăluie motivul pentru care se ceartă cu Putin: „Am discutat aceste probleme foarte dur”

Lukașenko dezvăluie motivul pentru care se ceartă cu Putin: „Am discutat aceste probleme foarte dur

Aleksander Lukașenko și Vladimir Putin sunt în relații foarte bune de prietenie. Anunțul l-a făcut chiar președintele Belarusului, într-un interviu luat de jurnaliștii de la Associated Press.

Președintele Belarusului vorbește despre relația cu Vladimir Putin

Acesta este convins că liderul de la Kremlin nu are nicio relație mai apropiată cu vreun alt lider politic al lumii decât cea pe care o are cu el.

„Mă îndoiesc că Vladimir Putin are relații mai strânse, deschise și de prietenie cu oricare dintre liderii mondiali decât cu președintele Belarusului”, susține acesta.

Lukașencu spune că discută cu președintele rus foarte sincer, ca ”un frate mai mare”, însă nu există nicio urmă de grosolănie sau aroganță.

„Avem o relație foarte decentă, onestă și deschisă, mai ales acum. Avem relații bune cu el, cele mai bune relații care pot fi între șefii statelor independente.”, a mai zis el.

Președintele Belarusului a mai menționat că nu există subiecte interzie, în timpul întâlnirilor și pot aborda discuții atât de natură personală, cât și globală.

„Vorbim despre Ucraina, îi spun sincer, așa cum văd eu. Dar trebuie să vă spun sincer că nu sunt arogant, ca să spun răspicat. Nu ar trebui să existe nici o aroganță aici. (…) Este un politician cu experiență, nu trebuie să i se țină prelegeri”, a spus declarat acesta.

Totodată, cei doi lideri par să aibă și motive de ceartă și fiecare se luptă pentru punctul său de vedere.

„Am avut motive pentru dispută și nu au fost eliminate până acum. Vorbim despre asta. Îi dau chiar și un exemplu uneori. Spun: uitați-vă la modul în care americanii și europenii sprijină Ucraina și la modul în care se sprijină reciproc, creând condiții egale pentru toate țările. Prin urmare, nu vă mirați că ne-am certat. Dar nu am avut niciodată diferențe cu privire la problema principală. Iar principala problemă este apărarea și securitatea statelor noastre.”, a declarat Alexander Lukașenko.

Liderul belarus a vorbit și despre ceea ce înseamna statul unionist Belarus și Rusia.

”Discutăm sincer despre acest lucru. Ne îndreptăm încet în această direcție. Din moment ce construim o uniune, ne-am propus să punem ochii pe construcția statului Uniunii, ar trebui să existe condiții egale pentru oameni, întreprinderi, companii, întreprinderi, întreprinderi? Acestea ar trebui să fie. Nu încă. Aceasta este principala piatră de poticnire. Acest lucru s-a datorat prețurilor la gaze, resurselor energetice, accesului la piața rusă, după cum vă amintiți. Desigur, am discutat aceste probleme foarte dur”, a spus președintele.

Citește și:
Etichete: