Lucian Bode, despre propunerile privind modificarea Codului Fiscal: „Vor fi prezentate până la 1 iulie”

Lucian Bode, despre propunerile privind modificarea Codului Fiscal: „Vor fi prezentate până la 1 iulie”

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit despre propunerile privind modificarea Codului Fiscal, afirmând că propunerile vor fi prezentate până la 1 iulie. Modificările vor fi aplicate începând cu 1 ianuarie 2023.

Propunerile privind modificarea Codului Fiscale vor fi prezentate până la 1 iulie

„Este a patra sau a cincea şedinţă de coaliţie care are pe agendă aceste discuţii, pentru că suntem la nivelul de discuţii.

Am agreat de la începutul acestor discuţii: nicio taxă nouă în 2022, venim cu set de măsuri prin care luăm anumite decizii de ajutor, de stimulare, venim cu anumite deduceri pentru cetăţeni şi pentru agenţii economici şi tot ceea ce vrem să aplicăm de la 1 ianuarie 2023 va fi prezentat până cel târziu la 1 iulie 2022.

Aşadar, discuţiile continuă, orice chestiune de genul taxe de solidaritate, modificare cotă unică sunt doar discuţii. Concluziile le veţi vedea, vor fi prezentate public de către prim-ministru, de către preşedintele PSD şi preşedintele UDMR”, a afirmat Lucian Bode.

El a spus că se vor strânge bani pentru aceste măsuri din creşterea absorbţiei fondurilor europene şi din creşterea colectării la buget.

„Soluţia la îndemână, şi am spus de mai multe ori, este creşterea, pe de o parte, a gradului de absorbţie a fondurilor europene şi, pe de altă parte, creşterea colectării. ANAF are un plan de creştere a nivelului colectării cu 2 miliarde în fiecare lună”, a adăugat Bode.

Inflația, cauză a războiului din Ucraina

El a precizat că inflaţia și creşterea preţului la energie şi la combustibil sunt cauze ale războiului din Ucraina.

„În luna mai, Guvernul a intervenit şi a acordat acele facilităţi pentru 3.000 de agenţi economici, aproximativ 300 milioane de lei subvenţie, ceea ce înseamnă aproape 400.000 euro ajutor pe companiile care efectuează transport de marfă şi persoane.

Am dat un exemplu de intervenţia Guvernului pentru cei afectaţi. Acum este nevoie de mai mulţi bani la buget pentru a putea interveni şi a sprijini, până la urmă, posibilitatea cetăţenilor de a circula.

Preţurile au crescut într-adevăr foarte mult şi preţul barilului a crescut foarte mult, dar în acelaşi timp Guvernul, coaliţia se uită şi la taxe şi la ce ţine de reglementarea noastră.

Nu exclud, dar nu pot să fac angajamente eu aici, ca la un moment dat Guvernul să vină să spună, apropo de ce se discută în spaţiul public de acciză şi alte chestiuni pe care Guvernul poate să le reducă, nu exclud acest lucru, reducerea accizei, sunt lucruri la care ne uităm cum ne-am uitat şi în luna mai şi am sprijinit o mică parte din beneficiari”, a mai spus Bode.

Citește și: