Lovitura zilei pentru ANAF, o valoare astronomică: așa înțelegi cât costă greșelile Fiscului

Lovitura zilei pentru ANAF, o valoare astronomică: așa înțelegi cât costă greșelile Fiscului

Nu mai puțin de 15 milioane de lei costă cea mai recentă înfrângere suferită de ANAF într-un tribunal din România. Situația este cu atât mai ciudată cu cât victoria a fost obținută de Primăria municipiului Galați, o altă instituție de stat.

Primăria municipiului Galați celebrează în această perioadă o victorie impresionantă împotriva ANAF, în tribunal. Procesul a avut o miză de aproximativ 15 milioane de lei, dar sunt șanse foarte mari ca statul român să achite primăriei o sumă chiar mai mare decât atât. Totul a plecat de la calcularea eronată a unui TVA. Cel mai interesant va fi dacă rezultatul de acum va funcționa ca un precedent pentru alte primării din România.

ANAF, bună de plată pentru o sumă fabuloasă

”Suntem prima primărie din România care câştigă un proces cu ANAF, cu Finanţele, pentru un TVA extrem de consistent. Sunt vreo 15 milioane de lei, TVA plătit pentru achiziţia troleibuzelor, de acum trei – patru ani. De atunci ne judecăm. Noi am spus de la bun început că e cu taxare inversă, dar asta e, a trebuit să plătim la momentul respectiv. Acum am câştigat, deschidem Cutia Pandorei şi pentru restul municipalităţilor din România”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu.

Conform datelor furnizate de Primărie, municipalitatea trebuie să primească 15 milioane de lei, la care se adaugă alte sume accesorii. Acestea din urmă nu s-au calculat încă. ”Posibil să se dubleze efectiv suma”, a precizat Ionuţ Pucheanu. ”De 30 de milioane de lei, cel mai probabil cred că putem face strada Domnească, dar, dacă ar rămâne bani, ar putea fi amenajată şi o parcare subterană peste drum de sediul Primăriei Galaţi”, a adăugat oficialul.

Una peste alta, autorități precum Fiscul autohton, nu de puține ori, mai fac și greșeli. Problema este că prea puțini români se ambiționează să dea în judecată statul în speranța obținerii dreptății. Având însă în vedere miza procesului detaliat mai sus și victoria, probabil că aceste lucruri se vor mai schimba.

Citește și: