Lovitura suferită de Bill Gates în 2021: cum a căzut de pe podiumul celor mai bogați oameni, cine e în top

Lovitura suferită de Bill Gates în 2021: cum a căzut de pe podiumul celor mai bogați oameni, cine e în top

Pentru o lungă perioadă, Bill Gates s-a bucurat de titlul de cel mai bogat om de pe planetă. Microsoft a continuat să crească, iar co-fondatorul s-a bucurat în mod direct de popularitatea serviciilor oferite de compania sa, până în 2021.

La momentul de față, cel mai bogat om de pe planetă este Elon Musk. Aflat în fruntea clasamentului, șeful Tesla se bucură de nu mai puțin de 273,5 miliarde de dolari în active. Doar în 2021, s-a bucurat de un câștig de 75% datorită investițiilor sale în mașinile electrice create sub brandul Tesla.

Bill Gates, abia pe locul patru în topul celor mai bogați

În 2021, Elon Musk l-a înlocuit pe Jeff Bezos în fruntea clasamentului celor mai bogați oameni de pe Pământ. La ora actuală, șeful Amazon se află pe poziția a doua cu 194,2 miliarde de dolari, după ce gigantul din domeniul comerțului electronic și al serviciilor de cloud a crescut cu doar 2% comparativ cu 2020.

Pe poziția a treia, în fața lui Bill Gates, se află Bernard Arnault. Dacă nu ai auzit de numele francezului, merită să ai în vedere că averea sa se ridică la 177,1 miliarde de dolari și se află la conducerea imperiului LVMH din domeniul modei și accesoriilor de lux. Arnault este șeful unui conglomerat care a înregistrat o creștere de 55% în 2021 datorită unor investiții foarte profitabile, precum achiziția Tiffany pentru 15 miliarde de dolari. Pentru un moment, în august 2021, persoana din spatele Louis Vuitton a fost cel mai bogat om.

Din păcate pentru Bill Gates, creatorul Microsoft nu se mai află pe podiumul celor mai bogate persoane de pe planetă. El are o avere estimată la 138,3 miliarde de dolari. Nu a ajutat nici divorțul de Melinda Gates, care l-a forțat să-i vândă soției sale o felie din acțiunile Microsoft pe care le deținea. În plus, gigantul din Redmond pe care l-a co-fondat cu Paul Allen a înregistrat o creștere de doar 5%.

Pe locurile următoare se află Larry Page, fondatorul Google, cu 129,5 miliarde de dolari, în creștere cu 57% față de 2020 și Mark Zuckerberg cu 128,4 miliarde de dolari, în creștere cu 24% de la un an la altul.

Citește și: