Bill Gates ar putea fi mai puțin deștept decât tine: cele mai interesante curiozități despre miliardar

Bill Gates ar putea fi mai puțin deștept decât tine: cele mai interesante curiozități despre miliardar

Pe lângă faptul că, la un moment dat, a fost cel mai bogat om din lume, Bill Gates este un personaj foarte interesant și relevant al secolului 21. Asta nu înseamnă însă că este cel mai deștept, are și el minusurile sale. Din acest motiv, mai jos voi lista câteva curiozități.

Un număr surprinzător de mare de români știu engleză și o vorbesc foarte bine. Practic, acei români știu două limbi străine, româna și engleza, cu una mai mult decât Bill Gates. Cel mai mare regret al co-fondatorului Microsoft este că nu știe să vorbească sau să citească nicio altă limbă decât engleza până la această vârstă.

Bill Gates, un om mai simplu decât crezi

Bill Gates nu a terminat facultatea. La bază are doar liceul, având în vedere că a părăsit Harvard în 1975 pentru a se concentra în proporție de 100% companiei Microsoft pe care a co-fondat-o cu Paul Allen. Ca un detaliu drăguț, Harvard i-a acord o diplomă onorifică lui Gates în 2007. Pe lângă aceea, mai are diplome onorifice de la universitățile Cambridge din Marea Britanie, Waseda din Japonia și Tsinghua.

În 1977 a fost arestat în New Mexico. La acea vreme conducea fără permis și a trecut pe culoarea roșie a semaforului.

Din cauza faptului că nu era cel mai relaxat președinte de companie, obișnuia să memoreze numerele de înmatriculare ale angajaților ca să aibă o evidență mentală a momentului în care oamenii vin și pleacă de la birou. „În cele din urmă a trebuit să mă relaxez, deoarece compania a ajuns la o dimensiune rezonabilă”, a declarat ulterior fostul șef al gigantului din Redmond.

Bill Gates vrea să doneze aproximativ 95% din averea sa unor cauze caritabile. Copiilor le va lăsa doar câteva 10 milioane de dolari fiecăruia, pentru că este convins că o sumă mai mare decât atât nu le va face bine pe termen lung.

Dacă ar fi să iei două lucruri de la Bill Gates, reține faptul că citește 50 de cărți pe an. „Cititul este în continuare principalul mod prin care învăț lucruri noi și îmi testez înțelegerea”, a spus el. În plus, își respectă somnul și doamne minim 7 ore pe noapte, întotdeauna.

Citește și: