Vladimir Putin, avertisment dur pentru NATO. „Este creată o amenințare la adresa armatei noastre”. Cum a descris președintele rus războiul din Ucraina

Vladimir Putin, avertisment dur pentru NATO. „Este creată o amenințare la adresa armatei noastre”. Cum a descris președintele rus războiul din Ucraina

Vladimir Putin ne-a obișnuit în ultimele zile cu declarații și mai cu seamă cu gesturi foarte agresive. Acum zece zile a ordonat armatei sale să atace Ucraina, iar în urmă cu cinci zile și-a pus trupele în alertă nucleară. Președintele rus și-a făcut din nou apariția astăzi la o întâlnire cu însoțitoarele de zbor, ale companiilor aeriene, transmisă în direct de televiziunea națională. A avertizat NATO să nu încerce să impună în Ucraina o zonă de interdicție aeriană.

Vladimir Putin amenință din nou NATO

Vladimir Putin joacă tot mai tare deși sancțiunile economice au început să se simtă în Rusia, iar oligarhii apropiați regimului de la Kremlin încearcă să-și vândă afacerile, vilele, avioanele și iahturile.

Liderul de la Kremlin a apărut calm la o întâlnire cu însoțitoarele de zbor în care a spus că nu are de gând să instaureze legea marțială. I-a răspuns președintelui Volodimir Zelinski, după ce acesta a cerut NATO să impună deasupra Ucrainei o zonă în care să nu fie permise avioanele.

„Vom considera orice astfel de evoluţie ca fiind o participare la conflictul armat a oricărei ţări de pe teritoriul căreia este creată o ameninţare la adresa armatei noastre”, a spus el, conform AFP.

saraceste-putin
Vladimir Putin

„Oamenii din Donbas nu sunt câini vagabonzi”

Vladimir Putin a descris războiul din Ucraina ca pe „o operațiune militară specială” despre care a spus că este justificată.

„Am spus acest lucru la începutul operaţiunii şi am spus-o înainte de a se lua această decizie. O decizie dificilă, fără îndoială. Începem să vorbim din ce în ce mai activ despre faptul că Ucraina va fi acceptată în NATO. Înţelegeţi la ce ar putea duce acest lucru, sau unde ar putea duce chiar acum?”, a întrebat liderul rus, citat de EFE și preluat de Agerpres.

El a spus din nou că trupele ruse au intrat în Ucraina, pe data de 24 februarie, ca să apere populația pro-rusă din Donbas.

„Ascultaţi, oamenii din Donbas nu sunt câini vagabonzi. Între 13.000 şi 14.000 de persoane au murit de-a lungul anilor. Mai mult de 500 de copii au fost ucişi sau mutilaţi.

Dar Occidentul a ales să nu observe acest lucru timp de opt ani. Ascultaţi, opt ani”, a spus Putin, referindu-se la războiul care a început în 2014, în urma schimbării regimului de la Kiev şi a anexării de către Rusia a teritoriului ucrainean Crimeea.

Liderul de la Kremlin a spus că Rusia doreşte ca Ucraina să fie „demilitarizată”, „denazificată” şi că această țară ar trebui să aibă un statut neutru.

Citește și: