Locuri ieftine și splendide, în care te poți muta la pensie, chiar dacă nu ai mulți bani

Locuri ieftine și splendide, în care te poți muta la pensie, chiar dacă nu ai mulți bani

Părinții sau bunicii noștri aveau perioada de pensionare marcată după un standard. Majoritatea se retrăgeau din activitățile sociale, dominați de sentimentul de inutilitate și, adesea, optau pentru a se muta la țară, unde făceau un ban în plus, pe lângă pensie, din creșterea animalelor și munca câmpului. Trecerea anilor, deschiderea spre Occident, emanciparea și creșterea nivelului de trai ne oferă perspective diferite asupra perioadei de pensionare.

Ce ai zice să-ți trăiești acești ani într-un oraș cosmopolit, înconjurat de prieteni, desfășurând diverse activități care să îți mențină organismul sănătos și viguros, mintea ageră și care să te facă să simți că încă mai poți aduce plus valoare societății.

Sau ce ai spune despre a trăi acești ani din viață într-o căsuță pe plajă, la malul unei mări cu nisip fin. Cum ar fi să-ți bei cafeaua și să-ți citești ziarul de dimineață, într-un astfel de peisaj care-ți taie răsuflarea?

Ai fi tentat să spui că ai nevoie de foarte mulți bani pentru a duce un astfel de stil de viață, dar trebuie să-ți spun că te înșeli amarnic. Desigur că destinații de acest tip costă mulți bani în general, doar că există anumite locuri pe Pământ, la fel de frumoase și interesante, dar mult mai ieftine, diferența este că încă nu știe foarte multă lume despre ele, iar majoritatea oamenilor se tem de provocări, de nou, motiv pentru care optează pentru destinațiile tradiționale, pentru care cererea este deja mare și, prin urmare, oferta este limitata și din ce în ce mai scumpă.

Nu uita că unul dintre cele mai mari beneficii ale pensionării în străinătate poate fi oportunitatea de a-ți îmbogăți stilul de viață, reducând în același timp drastic costul vieții. În multe cazuri, îți poți reduce cheltuielile lunare, poate semnificativ, pur și simplu prin mutarea într-o țară nouă. În funcție de locul în care alegi să te pensionezi te poți bucura de mari economii la locuințe, la cină, facturile medicale, ajutor în gospodărie și alte cheltuieli. Există multe locații tentante în Europa , America Latină și Asia, unde poți trăi mare cu un buget mic.

Dacă ai un buget de pensie limitat, te poți muta, pentru a trăi pe gustul tău, în următoarele destinații care oferă numeroase perspective de relaxare sau divertisment pentru seniori.

Unde te poți muta la pensie, cu bani puțini

Rochester, New York

Trebuie să te bucuri de iarnă pentru a trăi în Rochester . Orașul are ierni lungi pline de zăpadă, așa că nu se adresează celor îndrăgostiți de căldură, de Soare și de mare.

Cu toate acestea, când zăpada se topește, orașul prinde viață cu festivaluri de primăvară, muzică live și numeroase evenimente sociale dedicate tuturor categoriilor de vârstă.

Cheltuiala medie pentru casă este de 1.384 de dolari pe lună, iar chiria costă o medie de 902 de dolari lunar. E alegerea ideală pentru un cuplu de pensionari.

Huntsville, Alabama

Huntsville este situat în nordul Alabamei, lângă granița cu Tennessee. Zona are o populație foarte educată și este un centru pentru tehnologie și inginerie, datorită Centrului de Zbor Spațial Marshall al NASA, Arsenalului Redstone al Armatei SUA și Universității din Alabama din Huntsville. Combinația dintre locurile de muncă de înaltă tehnologie și un cost scăzut al vieții oferă multor rezidenți din Huntsville o calitate înaltă a vieții. Costul mediu lunar pentru a deține o casă cu un credit ipotecar este de 1.286 de dolari, dar se poate închiria un apartament în Huntsville pentru o valoare medie de numai 836 de dolari pe lună.

Costa Rica sau Panama

Aici, un cuplu trăiește mai mult decât decent, la pensie, cu maximul 2.000 de dolari pe lună.

Panama s-a clasat pe primul loc în 2021 în clasamentele care ierarhizează cele mai ieftine și frumoase destinații pentru pensionare. Performanța aceasta se datorită vremii sale calde, priveliștilor la ocean, facilităților din orașul mare și costurilor accesibile.

Mexic

Ani de zile, Mexic domină clasamentele de acest tip, fiind mereu în top datorită costurilor foarte scăzute ale chiriilor.

Ecuador

Clima, cultura și accesibilitatea fac din Ecuador un loc atractiv pentru pensionari. Un cuplu poate locui și în Ecuador pentru aproximativ 1.650 – 1.825 de dolari pe lună, potrivit raportului International Living.

Malaezia

Chiria scăzută și asistența medicală accesibilă atrag o mulțime de pensionari în Malaezia, potrivit International Living. Acest loc este cunoscut și ca unul foarte ușor de asimilat pentru americani sau, în general, pentru vorbitorii de engleză, deoarece aceasta este prima limbă neoficială, potrivit International Living.

Franţa

În timp ce pensionarea la Paris ar fi costisitoare, zona rurală a Franței are regiuni la prețuri accesibile în care un cuplu poate trăi confortabil cu 2.083 – 2.483 de dolari pe lună.

Malta

Vremea de aici este cam la ce te-ai putea aștepta pentru o insulă din mijlocul Mediteranei, între Italia și Africa de Nord. Soarele nu pleacă de pe cer 300 de zile pe an. Dar, în ciuda faptului că este un afloriment stâncos și prăfuit, Malta generează căldură și umiditate ca de mlaștină pe tot parcursul verii. Iernile sunt scurte și blânde, cel puțin din punct de vedere al temperaturii.

Chiar dacă suprafața sa nu e mare, Malta e un pol magnetic pentru pensionarii din toată lumea, atrași aici de vremea caldă și peisajele prietenoase și relaxante. Un cuplu poate trăi bine în Malta pentru 2.331 de dolari pe lună.

Vietnam

Vietnamul este una dintre cele mai puțin costisitoare țări în care poți să locuiești, indiferent de vârstă sau stil de viață. Chiar și în cele mai scumpe orașe precum Hanoi și Dan Nang, un cuplu trăiește confortabil cu mai puțin de 1.500 de dolari pe lună, potrivit International Living.

Spania

Spania seduce pensionarii cu peste 300 de zile de soare și 3.000 de mile de coastă. Costul scăzut al vieții, asistența medicală excelentă, infrastructura de primă mână și siguranța personală excelentă sunt motivele pentru care pensionarii aleg, în număr tot mai mare, această destinație.

Spania oferă și viață dincolo de plajă și de terenul de golf. Geografia sa cuprinde o gamă variată de la țărmuri aurii la vârfuri acoperite de zăpadă, de la deșerturi impresionate la păduri luxuriante. Orașele sale sunt pline de comerț și cultură. Madrid și Barcelona găzduiesc zeci de muzee de talie mondială, precum și festivaluri de operă, teatru și muzică.

Un cuplu poate locui în orașele de pe coasta Mediteranei cu aproximativ 2.600 de dolari pe lună.