Locul în care se întâlnește cerul cu pământul: cum ajungi la Salar de Uyuni

Locul în care se întâlnește cerul cu pământul: cum ajungi la Salar de Uyuni

Salar de Uyuni din Bolivia poate reprezenta o experiență incredibilă. Salar de Uyuni din Bolivia este considerat una dintre cele mai extreme și remarcabile priveliști din toată America de Sud, dacă nu, de pe Pământ.

Întinzându-se pe mai mult de 4.050 de mile pătrate din Altiplano, este cea mai mare suprafață de sare din lume, lăsată în urmă de lacurile preistorice evaporate cu mult timp în urmă. Aici, o crustă groasă de sare se extinde până la orizont, acoperită de modele matlasate, poligonale de sare care se ridică din pământ.

În anumite perioade ale anului, lacurile din apropiere se revarsă și un strat subțire de apă transformă suprafața într-o reflexie uimitoare a cerului. Această priveliște superbă și parcă din altă lume servește ca un loc de extracție de sare și litiu – elementul responsabil pentru alimentarea laptopurilor, smartphone-urilor și mașinilor electrice. Pe lângă muncitorii locali care recoltează aceste minerale, peisajul găzduiește primul hotel de sare din lume și este populat de turiști.

Salar de Uyuni, un loc unic

Acest loc unic este situat în punctul central al Bolivia, Chile și Argentina. Salar de Uyuni are două anotimpuri distincte. Sezonul ploios (din decembrie până în aprilie) este momentul în care vizitatorii vin pentru a asista la efectul de oglindă uluitor. În timpul sezonului uscat (din mai până în noiembrie), temperaturile sunt mai scăzute, solul s-a întărit, iar călătorii pot admira peisajul în zone care nu sunt accesibile în sezonul ploios. Operatorii de turism consideră perioada din iunie până în august perioada cea mai bună.

În timp ce salinele sunt una dintre cele mai populare atracții ale Boliviei, acestea sunt doar o mică parte din minunata regiune Altiplano. Mulți vizitatori se răsfață într-un tur de trei zile (sau mai mult) care include deșerturile, vulcanii, gheizerele, izvoarele termale și lacurile de mare altitudine din sud. Excursii din San Pedro de Atacama și Tupiza sunt deja programate pentru a conduce prin aceste situri.

Unul dintre punctele de atracție ale Salar de Uyuni este un orizont nesfârșit care permite fotografilor să se joace cu perspectiva și să creeze adevărate iluzii optice.

Citește și: