Locul din România unde apa vindecătoare îi atrage pe turiști ca un magnet: unde se află

Locul din România unde apa vindecătoare îi atrage pe turiști ca un magnet: unde se află

Există anumite locuri în România cu adevărat miraculoase, din punct de vedere al capacităților acestora.

Un astfel de exemplu vă vom prezenta și în acest articol.

Băile Termale de la Ocna Șugatag sunt cunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare.

Mii de turiști vin aici, anual

Firește, nu vorbim despre minuni din „Biblie”, însă despre unele care chiar contează. Dacă suferi de afecțiuni reumatismale degenerative, poate că n-ar fi rău ca, în anul ce urmează, să pui pe listă Ocna Șugatag.

Baza de tratament permite efectuarea băilor calde, în căzi special amenajate, dar și electroterapie, hidroterapie, termoterapie, aerohelioterapie şi masaj medical.

Practic, vorbim despre o tradiție ce are în spate mai bine de 42 de ani şi găzduieşte anual mii de turişti, așa cum este și firesc. Baza de tratament are cinci bazine cu apă sărată, cu apă încălzită la o temperatură de 37 de grade.

Pe scurt, băile termale de la Ocna Șugatag înseamnă: ape minerale clorurate, sodice şi calcinate; două bazine mari şi unul mic cu apă minerală rece pentru bai şi aerohelioterapie; instalaţii pentru electroterapie;două bazine şi trei văni cu ape minerale încălzite; instalații pentru fizioterapie; împachetări cu parafină; duș subacval și băi galvaniceș și intalații cu nămol.

bai-termale-ocna-sugatag
Băi Termale Ocna Șugatag

Vechile Băi, care se află în imediata apropiere a lacurilor antroposaline au devenit zona preferată pentru turiştii cărora le place să stea cu la cort.

Lacul cel mai adânc are 33 de metri și se numește Tăul fără Fund, dar atracţia zonei este Lacul Gavril, cel mai mare lac antroposalin din România ce se întinde pe o suprafaţă de 2,35 hectare. Acesta are un strat de apă dulce de la suprafaţă, ceea ce îl face un mediu propice pentru viețuitoare.

Cât despre Ocna Şugatag, aceasta a fost atestată documentar în 1355, iar celelalte localități din administraţia sa, Breb, Hoteni, Sat-Șugatag 5 ani mai târziu. Aici, exploatarea sării a fost mereu principala ocupație.