Primul răsărit din țara noastră se întâmplă aici. Localitatea pe care soarele o salută întâia oară, dimineața

Primul răsărit din țara noastră se întâmplă aici. Localitatea pe care soarele o salută întâia oară, dimineața

Te-ai întrebat vreodată care este acea localitate, din țara noastră, în care soarele răsare pentru prima oară, în fiecare zi? În mod evident, vorbim despre zona de uscat situată cel mai est, din România.

Sulina este localitatea cea mai estică a țării noastre, așadar, după cum dictează logica, dar și geografia, aici va răsări prima oară soarele în România.

primul-rasarit-al-zilei-romania-sulina
Primul răsărit din soare din România, la Sulina, cel mai estic punct al țării

Sulina, localitatea privilegiată de primul răsărit de soare, dar și de peisaje desprinse, parcă din picturi

De altfel, localitatea este cunoscută pentru specificul său pescăresc, dar și pentru peisajele absolut mirifice, care te fac să visezi la timpuri apuse. Mai mult, fiind situată în Delta Dunării, Sulina îți oferă o sumedenie de oportunități, dacă se întâmplă să te afli în vacanță în acest colț de țară, având ocazia să vizitezi portul pescăresc, plaja sălbatică, dar și unicul cimitir al piraților, din imediata apropiere.

Tărâmul neîntinat al Sulinei are șanse reale de a-și păstra unicitatea, de vreme ce accesul aici se face foarte greu, luându-ți ore întregi ca să ajungi în zonă. În plus, obiectivele turistice se află, la rândul lor, destul de departe unul de celălalt, însă îți garantăm că merită efortul de a încerca să le vezi pe toate. Vei rămâne cu amintiri frumoase.

În cazul în care ești fotograf (amator sau profesionist), te poți lăuda că ai surprins, spre exemplu, primul răsărit din țara noastră, din ziua respectivă. Peisajele îți vor deveni cele mai bune prietene, pozând pentru tine așa cum rareori ți se întâmplă. Floră, faună și sentimentul unic că te afli, efectiv, la capătul lumii.

far-delta-dunarii-sulina
Farul din Sulina / Delta Dunării

Cum ajungi la Sulina

Pentru a merge la Sulina, trebuie să ajungi, într-o primă instanță, la gara fluvială din Tulcea, ca mai apoi să iei o navă specială care te va duce direct la destinație. Până la Tulcea, poți merge fie cu trenul, fie cu mașina, în funcție de posibilități, dar și de preferințe.

Trebuie să știi că, în pofida faptului că se ajunge greu în zonă, prețurile la cazări sunt acceptabile, asemenea celor de la restaurantele cu spicific pescăresc, unde ai șansă să mănânci un borș de pește autentic, ori o saramură de pește dobrogeană, cum numai aici vei avea șansa.

Poți citi istoria orașului Sulina integral aici.