Laptopul fără nicio mufă sau port există și nu vine de la Apple, Dell, ASUS, MSI sau Lenovo

Laptopul fără nicio mufă sau port există și nu vine de la Apple, Dell, ASUS, MSI sau Lenovo

Când vine vorba de laptopuri revoluționare, care merg cu un pas în fața concurenței, îți vin cu siguranță câțiva producători în minte. Întâmplarea face că cel mai interesant, original și futurist laptop din ultimii ani nu vine de la Dell, Apple, HP, MSI, ASUS, Lenovo, Samsung, Huawei sau alt brand pe care s-ar putea să-l știi.

În schimb, gadgetul cât se poate de atractiv din imaginile alăturate este intitulat Craob X, unde prima parte este numele producătorului. Acesta este primul laptop din lume fără nicio mufă, nicăieri, pe nicio parte. Pare ciudat, dar având în vedere progresul pe partea de comunicații wireless de care ne-am bucurat în ultimul deceniu, este mai puțin SF decât pare la prima vedere.

Laptopul care se încarcă wireless, fără vreo mufă

Craob X nu este încă disponibil la nivel comercial, nu-l poți comanda, dar există un site ce pare să fie autentic, iar informațiile legate de primul laptop fără porturi au fost deja preluate de multe publicații importante de tech de pe mapamond. Ca referință, beneficiile derivate din faptul că este fără porturi au legătură cu grosimea de doar 7 milimetri în cel mai gros punct, în contextul în care MacBook Air are 16 milimetri. La capitolul greutate, cu al său ecran de 13,3 inci, se încadrează în doar 860 de grame, în timp ce MacBook-ul citat mai sus, unul dintre cele mai ușoare din lume, sare până la 1,27 kilograme.

Deși vine fără porturi pe el, conectica este asigurată prin intermediul încărcătorului. Acesta funcționează ca un hub USB, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai sus și include un USB-A, USB-C, Thunderbolt, ieșire de căști, cititor SD pentru carduri. La capitolul dotări hardware, performanța este asigurată de un procesor Intel Core i7 – 1280p de ultimă generație cu grafică Intel Iris XE integrată. Are până la 32GB LPDDR5 RAM, până la 2TB PCIe 4.0 x4 SSD și suport pentru comunicații wireless prin Intel Wi-Fi 6E. Ecranul are o rezoluție nativă 4K Ultra HD ascunsă în doar 13,3 inci.

Momentan, nu se cunosc particularitățile de disponibilitate sau preț ale produsului, dar probabil că nu va fi deloc ieftin.