Lansarea jocul Blade Runner Remaster, comparabilă cu Cyberpunk 2077: de ce a fost adăugată și varianta înapoi ”clasică”

Lansarea jocul Blade Runner Remaster, comparabilă cu Cyberpunk 2077: de ce a fost adăugată și varianta înapoi ”clasică”

Blade Runner: Enhanced Edition a fost lansat săptămâna trecută cu o recepție atât de slabă încât dezvoltatorul Nightdive Studios a adăugat acum o versiune a originalului din 1997 pentru a fi jucat pe Steam.

Într-o actualizare pe pagina Steam a jocului, co-fondatorul Nightdive, Daniel Grayshon, a anunțat că versiunea din 1997 a fost redenumită versiunea Classic și a fost adăugată la pachetul de 9,99 USD ca o actualizare gratuită.

„Actualizarea gratuită va fi descărcată automat și când pornești Blade Runner prin Steam, vi se va oferi posibilitatea de a alege să lansați ediția îmbunătățită sau versiunea clasică”, a spus Grayshon. „Există și o opțiune de a juca Blade Runner cu un conținut restaurat care a fost lăsat nefolosit din jocul original.”

Ediția îmbunătățită are în prezent o evaluare „Majoritar negativă” pe Steam, obținând un scor general de 35/100. Criticile se concentrează pe modul în care arată remasterul, noile sale fonturi, erori proaspăt adăugate și erori audio și multe altele.

O lansare eșuată

Un utilizator, a spus că „aceasta nu este o ediție „îmbunătățită” a acelui joc, de fapt este mult mai rău și lipsesc câteva retușuri minore pe care originalul le are. Nu cumpăra această versiune”. Un alt utilizator, Monroe, a spus că „așa arată jocul original atunci când ochii tăi sunt plini de lacrimi”, în timp ce Damoclez le-a recomandat jucătorilor „să joace doar ediția clasică”.

În aceeași actualizare, Grayshon a sugerat că echipa Nightdive este conștientă de probleme și plănuiește să le rezolve. „Ne uităm la tot feedback-ul primit pentru joc și încă lucrăm la primul nostru patch oficial pentru joc, care va veni cât mai curând posibil”, a spus el.

Blade Runner Classic este de fapt o relansare creată de fani a jocului din 1997, recreată folosind motorul ScummVM pentru a ajuta la readucerea la viață a jocului greu de jucat în forma sa inițială mai mult sau mai puțin.

Este disponibil pe GoG de peste doi ani, dar acum este și pe Steam.