Ridley Scott lucrează la un nou Blade Runner: tot ce știm despre următorul proiect

Ridley Scott lucrează la un nou Blade Runner: tot ce știm despre următorul proiect

Este un moment foarte prost pentru a fi un replicant, dar asta îl face un moment foarte bun pentru a fi un fan al capodoperei sci-fi din 1983 a lui Ridley Scott, Blade Runner.

Nu numai că am primit o continuare surprinzător de bună, în 2017, datorită regizorului filmului Dune Denis Villeneuve, dar serialul anime Blade Runner: Black Lotus tocmai a avut premiera pe Adult Swim. Acum, omul care stă la baza brandului se întoarce în îndepărtatul Los Angeles din… 2019?

De fapt, tot ceea ce știm cu siguranță este ceea ce Scott a spus într-un interviu susținut mai devreme: „Am scris deja pilotul pentru Blade Runner și „biblia” seriei. Deci, prezentăm deja Blade Runner ca o emisiune TV, primele 10 ore.” Având în vedere că este probabil să existe un război al licitațiilor între rețele și serviciile de streaming pentru un serial cu un cult atât de uriaș, cred că putem fi cu toții siguri că acest serial va ajunge pe ecranele TV.

Un film legendar

Deci întrebarea este, despre ce va fi emisiunea? Răspunsul imediat ar fi mai multe aventuri ale lui Rick Deckard, interpretat de Harrison Ford, probabil înainte de evenimentul primului film. Ar putea fi o serie bazată pe alte cazuri rezolvate de către Blade Runner, care vânează  Replicants, ceea ce sună minunat.

Cu toate acestea, așa cum s-a menționat anterior, evenimentele futuriste ale primului film au loc în 2019, ceea ce ar putea fi ciudat, în funcție de cât de legat de continuitatea francizei vrea să fie Scott. Ar putea fi, de asemenea, plasat în 2049, epoca filmului regizat de Villeneuve. Dar seria ar putea avea loc atunci, sau mai devreme, sau într-o altă eră cu personaje noi – nu e ca și cum Deckard și K ar fi fost vreodată singurii Blade Runners care au lucrat în zona megalopolisului Los Angeles, darămite în restul lumii.

Blade Runner este al doilea dintre cele mai grozave filme ale lui Scott care a primit un serial TV live-action. Primul este Alien, care este supravegheat de Noah Hawley, Fargo și Legion, fără implicarea regizorului. Este suficient să spunem că nu este entuziasmat de proiect.

Nu a fost anunțat când Alien sau Blade Runner vor ajunge la televizor, dar în prezent poți vedea Blade Runner: Black Lotus pe Adult Swim.

Citește și: