Kovesi, mesaj pentru Republica Moldova: „Nu poți avea o țară curată fără un sistem de justiție corect”

Kovesi, mesaj pentru Republica Moldova: „Nu poți avea o țară curată fără un sistem de justiție corect”
Laura Kodruta Kovesi a avut o intâlnire cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Șefa Parchetului European i-a transmis acesteia că Republica Moldova are ca prioritate zero lupta cu corupția endemică. Ea a avut și un mesaj pentru țara condusă de Maia Sandu.

Kovesi, mesaj pentru Maia Sandu și Moldova

„Nu poți avea o țară curată fără un sistem de justiție corect”, a fost mesajul șefei Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, pentru cei care fac justiție Republica Moldova.

Într-o conferință de presă susținută marți, alături de ministrul Justiției de la Chișinău, Sergiu Litvinenco, Laura Kovesi a le-a spus autorităților să muncească pentru a persevera în lupta cu corupția.

„Nu poți avea o țară curată dacă nu contribuie toată societatea la acest lucru. Nu poți condamna oameni fără să ai și alte măsuri… există un sistem de educație în corupție, toată lumea trebuie să contribuie”, a menționat șefa Parchetului European.

„Lupta cu corupția nu se poate desfășura o lună și după asta, plecăm în vacanță. E o luptă continuă, trebuie să existe legislație, voință politică”, a adăugat șefa Parchetului European.

Maia Sandu, întâlnire cu șefa Parchetului European

Maia Sandu a avut marți o întrevedere cu  Laura Codruța Kovesi. Șefa statului i-a transmis oficialului european că Republica Moldova are ca prioritate zero în continuare lupta cu corupția endemică.

Combaterea corupției este angajamentul cu care am venit în fața oamenilor și ea rămâne prioritatea echipei de guvernare.

Ne concentrăm eforturile pe eliminarea practicilor abuzive în gestionarea banilor și proprietăților publice și pe oferirea instituțiilor din sectorul justiției a instrumentelor eficiente ca să combată flagelul corupției”, a declarat Maia Sandu în cadrul întâlnirii de la Chișinău cu Laura Codruța Kovesi.