Kia EV6 a câștigat un premiu prestigios: ce performanță a reușit

Kia EV6 a câștigat un premiu prestigios: ce performanță a reușit

Kia EV6 a învins Renault Mégane E-Tech Electric și Hyundai Ioniq 5 pentru a primi premiul.

Kia EV6 a fost aleasă mașina anului, care este un premiu care le permite jurnaliștilor auto din 23 de țări europene să aleagă cel mai bun vehicul nou din ultimele 12 luni. Din cauza invadării Ucrainei de către Rusia, juriul a decis să nu numere voturile delegaților ruși. În anunțul acestei decizii, organizatorii au spus că aceste voturi nu ar fi schimbat clasamentul.

Kia EV6 a câștigat premiul din acest an obținând 279 de puncte de la jurați. Acesta a învins Renault Mégane E-Tech Electric cu 265 de puncte. Hyundai Ioniq 5 a terminat pe locul al treilea cu 261 de puncte. Ceilalți finaliști au fost Peugeot 308 cu 191 de puncte, Skoda Enyaq cu 185 de puncte, Ford Mustang Mach-E cu 150 de puncte și Cupra Born cu 144 de puncte.

Este pentru prima dată când Kia câștigă premiul. În evaluarea europeană WLTP, EV este capabil să parcurgă până la 528 de kilometri. Marca oferă modelul într-o varietate de forme. De exemplu, există opțiuni de baterie de 58,0 și 77,4 kilowați-oră. Sunt disponibile modele de tracțiune spate și integrală.

„O mașină electrică excelentă”

„O mașină electrică excelentă datorită încărcării rapide și a autonomiei bune pentru preț. În comparație cu Hyundai, EV6 oferă mai puțină rulare a caroseriei, o manevrabilitate mai jucăușă și o direcție mai strictă. Un pic mai sportivă în general”, a spus un membru neidentificat al juriului.

Versiunea cu tracțiune integrală este disponibilă numai cu bateria de 77,4 kWh. Cu două motoare electrice, puterea este de 320 de cai putere (239 de kilowați). Dezavantajul puterii suplimentare este că autonomia estimată scade la 441 de kilometri.

La sfârșitul anului 2022, gama EV6 din SUA crește pentru a include modelul GT. Are, de asemenea, un motor dublu, cu tracțiune integrală, dar puterea de ieșire crește la 576 de cai putere (430 de kilowați). Acest lucru permite modelului să atingă 100 de kilometri pe oră în mai puțin de 3,5 secunde.

Citește și:
Etichete: