Kia EV9: conceptul care stă la baza viitorului model electric

Kia EV9: conceptul care stă la baza viitorului model electric

Noul concept a fost prezentat în premieră în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Primul vehicul Kia pe o platformă dedicată vehiculelor electrice, EV6, nu este programat să sosească până la începutul anului viitor, dar producătorul auto face deja aluzii la următorul său crossover electric prin conceptul EV9.

„Văzut drept cel mai clar semnal de până acum de la Kia cu privire la ceea ce ar putea fi următoarea generație de EV, conceptul EV9 simbolizează filosofia mărcii în proiectarea și dezvoltarea de vehicule de înaltă tehnologie, cu zero emisii,” a declarat compania.

Asemenea conceptului Hyundai Seven, EV9 prezintă un crossover capabil de încărcare ultra-rapidă, care se bazează pe arhitectura de 800 de volți a Hyundai Motor Group. De asemenea, la fel ca Seven, EV9 este menit să atingă o autonomie de483 km la o încărcare completă a bateriei.

Un model inspirat din natură

Hyundai și-a prezentat strategia către platforma E-GMP cu Ioniq 5, urmată de sedanul mediu Ioniq 6 în 2023 și de crossover-ul mediu Ioniq 7 în 2024. Declarația celor de la Kia sugerează că următoarea mașină electrică va fi EV9 de mărime medie și nu un sedan.

Designul musculos al conceptului Kia este în concordanță cu mișcarea mărcii către o imagine mai robustă pentru crossoverele cu motor pe benzină.

„Prezența sa musculară pe șosea, volumele moi și primitoare pe caroseria Concept EV9 sunt compensate cu elemente ascuțite și cu muchii îngrijite”, a spus Kia. „Geometria rocii solide este exprimată printr-o distribuție sofisticată a masei sale.”

Conceptul Kia propune, de asemenea, diferite moduri de utilizare a vehiculului, trecând de la un profil de condus activ la unul de odihnă.

„Modul de pauză modifică spațiul interior pentru a fi mai asemănător cu un lounge de primă clasă, oferind ocupanților posibilitatea de a interacționa direct între ei, beneficiind în același timp de lumina care intră de pe acoperișul panoramic larg”, a spus Kia.