Kia a prezentat noul Niro: ce știm despre noul model și când îl vei putea cumpăra

Kia a prezentat noul Niro: ce știm despre noul model și când îl vei putea cumpăra

Kia a dezvăluit noul SUV compact Niro cu sisteme de propulsie complet electrice și hibride.

Noul Niro, o versiune îmbunătățită a modelului lansat pentru prima dată în 2016, va fi disponibil ca hibrid în primul trimestru al anului 2022 și ca model complet electric mai târziu în prima jumătate a anului viitor, a declarat producătorul auto în momentul în care mașina a fost prezentată la Salonul auto de la Seul.

Din păcate pentru fani, Kia nu a dezvăluit specificațiile noului model, inclusiv gama sau prețul.

„Noul Kia Niro este un model ecologic care ne arată dorința de a realiza sustenabilitatea”, a declarat CEO-ul Ho-Sung Song reporterilor la salonul auto.

Mașina folosește materiale ecologice, cum ar fi fibre reciclate și vopsea fără benzen. Producătorul auto își propune să folosească 20% din plastic reciclat în toate modelele până în 2030.

Prima generație Niro a câștigat popularitate în Europa datorită competitivității prețurilor și a autonomiei bune, a declarat Kim Jin-Woo, analist la Korea Investment & Securities din Seul.

Noua generație a crossoverului

Motorizarea PHEV este echipată cu o nouă tehnologie, Greenzone Drive Mode, care recunoaște zonele „verzi”, stabilite de municipalitățile din diverse țări, și comută automat la propulsia exclusiv electrică. De asemenea, șoferul își poate seta singur în navigație propriile zone „verzi”.

„Noul Niro ar putea fi o alegere rezonabilă pentru consumatorii care caută un vehicul electric compact dacă are o autonomie de rulare de peste 350 de kilometri”, a spus el.

Modelul anterior avea o autonomie de aproximativ 385 de kilometri și a costat aproximativ 46 de milioane de woni sau 38.575 USD.

Kia a vândut 75.360 de Niro în acest an în Europa până în octombrie, conform JATO Dynamics, o creștere cu 18,2% față de 2020. Niro s-a clasat pe locul nouă printre SUV-urile compacte de masă până în septembrie, potrivit JATO.

În general, Kia a fost cel de-al 6-lea vânzător de vehicule electrice în Europa în prima jumătate a anului, potrivit datelor analistului auto Matthias Schmidt.