Kia are planuri mari pentru Europa: când lansează EV9

Kia are planuri mari pentru Europa: când lansează EV9

Kia a confirmat că va oferi SUV-ul electric EV9 în Europa.

Previzualizat de Concept EV9, care a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Los Angeles la sfârșitul anului trecut, este similar ca dimensiune cu Kia Telluride, exclusiv din SUA și a fost conceput special pentru a satisface cererea de pe piața respectivă pentru SUV-uri mari. Dar, odată cu cererile tot mai mari pentru astfel de vehicule în Europa, acum va fi oferit spre vânzare și aici.

Conceptul EV9 folosește aceeași platformă specifică Hyundai Motor Group EV ca și actualul crossover Kia EV6, cu lungimea sa de 4930 mm și ampatament de 3100 mm. Aceste dimensiuni sunt setate să fie păstrate pentru versiunea de producție.

Este posibil ca EV9 să aibă un grup motopropulsor cu două motoare care oferă tracțiune integrală, dar o variantă entry-level cu un singur motor pe puntea spate este o posibilitate.

Platforma E-GMP are o arhitectură electrică de 800 V, permițând încărcare rapidă la rate de până la 350 kW.

Stilul conceptului EV9 este descris de șeful de design european al Kia, Gregory Guillaume, ca fiind „o previzualizare apropiată” a versiunii de producție, deși cu unele dintre caracteristicile mai ciudate urmează să fie reduse.

EV9, un model îndrăzneț

Stilul exterior îndrăzneț și unghiular urmează să fie păstrat, împreună cu partea frontală „digital tiger face”, care dispune de lumini LED personalizabile ascunse efectiv în interiorul caroseriei, în ceea ce Kia numește o „platformă de nor stea”.

În timp ce ușile din spate cu balamale din spate și lipsa stâlpului B prezentate pe Concept EV9 este puțin probabil să fie transferate la mașina de serie, sunt de așteptat o serie de caracteristici interne, inclusiv tabloul de bord decupat și scaune cu tetiere subțiri, unghiulare să fie păstrate într-o anumită formă.

În mod semnificativ, versiunea de producție a lui EV9 va fi prima Kia care va fi oferită cu tehnologia de conducere autonomă Automode a companiei.

De asemenea, va fi proiectat pentru a utiliza atât actualizări de software over-the-air, cât și funcții la cerere (FOD), prin care proprietarii pot cumpăra funcții și funcții suplimentare folosind conectivitatea din mașină.

La fel ca alți producători de automobile, Kia urmărește ca FOD să devină o parte cheie a modelului său de afaceri în viitor, permițând posibil ca mașinile să fie vândute în mai puține variante, proprietarii cumpărând apoi funcțiile specifice pe care le doresc.

Kia pregătește lansarea noului său SUV pentru 2023.

Etichete: