04 mart. 2022 | 08:25

Kia a prezentat planurile pentru 2030: ce urmează să lanseze și ce producție prevede

ACTUALITATE
Kia a prezentat planurile pentru 2030: ce urmează să lanseze și ce producție prevede

După ce Hyundai și-a lansat planurile de a prezenta 17 modele EV și de a vinde 1,87 milioane de mașini electrice până în 2030, am spus că Kia va avea cel puțin zece noi oferte electrice.

Brandul coreean a confirmat că va avea 14 noi modele electrice până în 2030. Kia se așteaptă ca acestea să vândă 1,2 milioane de unități pe an până la sfârșitul deceniului.

Kia nu a fost la fel de generoasă ca Hyundai în a dezvălui ceea ce intenționează să construiască. S-a vorbit despre EV1 până la SUV-ul mare EV9 care va fi lansat în 2023. Asta acoperă 9 din cele 14 vehicule pe care intenționează să le vândă.

Încă două vor fi camionete electrice. Kia afirmă că vor fi „o camionetă electrică dedicată și un model strategic pentru piețele emergente”. Dacă ar fi să traduc asta, aș spune că brandul Kia va avea o camionetă pentru piața nord-americană și, de asemenea, un model unibody pentru alte locuri.

Kia vrea să domine piața

Cele trei vehicule electrice lipsă pentru a finaliza 14 modele sunt un mister. Unul dintre ele ar putea fi CV-ul, vehicul pe care Kia l-a prezentat drept concept în 2019. Împărtășește platforma E-GMP pe care o folosesc în prezent EV6 și IONIQ 5 și își va face premiera mondială pe 21 martie. Vânzările vor începe în iulie 21.

Spre deosebire de Hyundai, Kia a vorbit și despre modelele ICE și „eco-friendly”, inclusiv hibride și hibride plug-in. Până în 2030, brandul coreean intenționează să vândă 2 milioane de unități din aceste vehicule și 4 milioane de mașini în total. Excluzând cele 1,2 milioane de vehicule electrice pe care intenționează să le vândă, Kia va avea 800.000 de vânzări ICE, o minoritate clară.

Pentru a se asigura că poate construi atât de multe vehicule electrice, Kia a încheiat contracte pentru a asigura 119 GWh pe an în baterii până în 2030. Hyundai va avea 170 GWh în celule până în același an și intenționează să înceapă să vândă vehicule electrice cu baterii cu stare solidă până în 2030.