Kadîrov îl numește pe Papa Francsic „vitima propagandei”. I-a amintit suvernului despre Inchiziție

Kadîrov îl numește pe Papa Francsic „vitima propagandei”. I-a amintit suvernului despre Inchiziție

Răspunzând la recentele comentarii ale Papei despre brutalitatea cecenilor și buriaților, Ramzan Kadrîrov a declarat că suveranul pontif este o victimă a propagandei mass-media occidentale.

Kadîrov, replică pentru Papa Francisc

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a devenit ultimul care a reacționat la recentele comentarii ale Papei despre presupusa brutalitate a cecenilor și buriaților în conflictul ucrainean. Papa Francisc, în timpul unui interviu, a ținut, în mod neobișnuit, să scoată în evidență luptătorii din aceste două regiuni particulare.

Comentariile sale din cadrul unui interviu acordat revistei creștine America au atras deja critici din partea Kremlinului, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, condamnând alegerea sa de cuvinte.

„Bineînțeles, șeful Vaticanului nu va putea răspunde la această întrebare. El pur și simplu a căzut victimă propagandei și încăpățânării presei străine”, consideră Kadyrov.

Kadîrov i-a amintit Papei despre Inchiziție și Cruciade

El i-a reproșat Papei Francisc episoadele violente din istoria Bisericii Catolice, precum „inchiziția” și „cruciadele”.

Printre ceceni, „nu există alcoolici sau dependenți de droguri, toți sunt foarte religioși”, asigură Kadîrov.

El declară că trupele sale le oferă sistematic militarilor ucraineni să se predea înainte de luptă.

„Este o rușine că o figură religioasă de renume mondial nu știe nimic despre atitudinea musulmanilor față de dușmanii lor”, deplânge liderul autoritar al Ceceniei.

Aș putea să vă amintesc cu răutate de Inchiziție, de Cruciade, sau chiar să menționez imaginile cu adevărat brutale filmate de gunoaiele Bandera cu privire la recentele împușcături asupra soldaților ruși neînarmați, dar aș prefera să vă vorbesc despre ceea ce îl ghidează pe fiecare cecen, fie în război, fie în viața pașnică. Acesta este islamul.

De fapt, cum poți să îți dai seama pe câmpul de luptă dacă inamicul este vesel, încruntat, sentimental sau crud? Și cum se poate determina naționalitatea unui soldat rus cu ochiul liber într-o echipă combinată, când țara noastră este populată de peste 190 de popoare?

Șeful Vaticanului nu poate, bineînțeles, să răspundă la această întrebare. El este pur și simplu o victimă a propagandei și a insistențelor presei străine”.