Apple îți transformă mașina într-un calculator: ce vei putea face prin CarPlay

Apple îți transformă mașina într-un calculator: ce vei putea face prin CarPlay

Apple are o actualizare importantă pentru CarPlay programată pentru lansare mai târziu în acest an.

Între timp, gigantul tehnologic a început să lucreze cu partenerii săi pentru a sprijini o nouă funcție care va permite utilizatorilor să plătească pentru benzină direct în platforma de infotainment a companiei.

În timp ce capacitatea de a cumpăra combustibil folosind CarPlay a fost dezvăluită pentru prima dată în timpul sesiunilor de dezvoltatori la WWDC din acest an, nu a primit o mulțime de atenție până de curând, când compania de energie HF Sinclair a anunțat planurile de a implementa caracteristica la benzinăriile sale din SUA.

HF Sinclair a declarat pentru Reuters că mai multe detalii specifice vor fi lansate în lunile următoare, dar ideea de bază este că, în loc să fie nevoie să plătești folosind cardul de credit, utilizatorii vor putea cumpăra benzină printr-o aplicație în CarPlay. Cu toate acestea, va exista o configurare inițială, deoarece va trebui să descarci aplicația și să introduci mai întâi informațiile de plată. Odată ce totul este configurat, vei putea selecta o anumită pompă de pe ecranul de navigare și veți putea alimenta fără a fi nevoie să scoți portofelul.

Viitorul trece prin aplicații

Înainte de o actualizare majoră a CarPlay, efortul Apple de a sprijini cumpărarea de combustibil vine pe fondul eforturilor mai mari de a integra mai multe servicii terță, în timp ce compania încearcă să extindă rolul platformei sale auto.

Într-o declarație dată Reuters, analistul Asymco Horace Dediu a declarat că, având în vedere extinderea CarPlay, această strategie ar putea avea un impact și mai mare decât eforturile de lungă durată ale Apple de a-și proiecta propriul vehicul electric.

„Uită de Apple Car – Apple CarPlay este o afacere mai mare”, a spus Dediu. „Este foarte probabil să se extindă la milioane și milioane de mașini, dacă nu la sute de milioane.” Cu toate acestea, Google urmărește și o serie de upgrade-uri la Android Auto, și astfel, se pare că întrecerea dintre sistemele de infotainment  abia începe să se încingă.

Etichete: