Joe Biden s-a vindecat de COVID. Liderul SUA a părăsit Casa Albă pentru prima dată după mai mult de două săptămâni

Joe Biden s-a vindecat de COVID. Liderul SUA a părăsit Casa Albă pentru prima dată după mai mult de două săptămâni

Președintele Joe Biden a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Liderul de la Casa Albă, care este complet vaccinat, se confruntă cu „simptome foarte ușoare”, a declarat biroul său de presă. Acesta a început să ia Paxlovid, o pastilă antivirală care poate reduce riscul de spitalizare pentru persoanele care au fost depistate cu noul coronavirus.

Joe Biden a scăpat de COVID

Update 8 august, ora 10.19. Preşedintele american Joe Biden s-a vindecat de coronavirus, motiv pentru care a părăsit Casa Albă pentru prima dată după mai mult de două săptămâni. Liderul SUA se află la casa de vacanţă din Delaware și urmează să-și reia angajamentele publice, a precizat medicul său personal, Kevin O’Connor. Luni, familia Biden va face o deplasare în Kentucky, unde va vizita comunitatea devastată de inundaţii.

Update 3 august, ora 20.57. Preşedintele american Joe Biden a fost testat din nou pozitiv la COVID, a transmis medicul Kevin O’Connor. Potrivit acestuia, liderul de la Casa Albă se simte bine şi nu mai are febră, dar încă tușește, deşi este mai puţin frecventă faţă de ziua anterioară. El va rămâne în izolare, scrie Deadline.

Update 2 august, ora 20.03. Preşedintele SUA, Joe Biden, a avut un nou test pozitiv la COVID-19, a anunţat medicul său de la Casa Albă. Liderul american „continuă să se simtă bine, deşi se confruntă cu o revenire a unei tuse uşoare”, a spus dr. Kevin O’Connor.

Update 28 iulie, ora 07.43. Preşedintele american Joe Biden a ieşit din izolarea de cinci zile după ce s-a vindecat de coronavirus.

„Covid nu a dispărut”, le-a transmis liderul SUA cetăţenilor, subliniind că bolile grave pot fi evitate cu ajutorul vaccinurilor, rapelurilor şi tratamentelor. „Nu trebuie să fii preşedinte ca să obții aceste instrumente. Simptomele mele au fost uşoare, recuperarea mea a fost rapidă şi mă simt excelent. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi, iar acum trebuie să mă întorc la Biroul Oval”, a adăugat Biden la sfârşitul discursului din Grădina cu Trandafiri.

Președintele Stetelor Unite a postat fotografia unui test rapid COVID-19 care arăta rezultat negativ: „Mulţumesc domnului doctor pentru îngrijirea bună şi tuturor pentru sprijin”.

Back to the Oval.

Thanks to Doc for the good care, and to all of you for your support. pic.twitter.com/Cfzn1zAKJF

Update 26 iulie, ora 07.38. Simptomele de coronavirus ale preşedintelui american Joe Biden s-au remis „aproape complet”, a precizat medicul său, Kevin O’Connor.

„Întrebat fiind, la momentul de față, (Biden) a menţionat doar o congestie nazală reziduală şi o minimă răguşeală”, a spus Kevin O’Connor, medicul de la Casa Albă.

În weekend, doctorul spunea că tusea şi durerile corporale resimţite de Biden s-au diminuat şi că acesta nu se mai confruntă cu nicio greutate în respiraţie. Luni, Kevin O’Connor a reiterat că plămânii preşedintelui SUA sunt „curaţi”, tensiunea și nivelul de oxigen sunt normale, iar liderul de la Casa Albă răspunde bine la tratament.

Update 22 iulie, ora 21.43. Simptomele de Covid-19 ale lui Joe Biden s-au ameliorat, susține medicul său, la o zi după ce preşedintele SUA a fost testat pozitiv la Sars-Cov-2. Într-o scrisoare publicată de medicul Casei Albe, Kevin O’Connor, expertul spune că liderul american a avut o stare febrilă uşoară (37,4 grade Celsius), joi noaptea, dar a răspuns favorabil la Tylenol.

„Vocea sa este mai profundă în această dimineaţă. Pulsul, presiunea arterială, rata respiratorie şi saturaţia de oxigen rămân normale”, a anunțat O’Connor.

Update 21 iulie, ora 21.33. Președintele Joe Biden a postat pe Twitter primul mesaj după ce a primit diagnosticul de COVID: „Prieteni, cred că ați auzit: în această dimineață am fost testat pozitiv pentru COVID-19. Dar sunt vaccinat cu schema completă, și am și cele două rapeluri, așa că simptomele sunt ușoare. Chiar apreciez că sunteți preocupați de sănătatea mea, dar mă simt bine și continui să lucrez. Păstrați-vă credința. Totul va fi bine”.

Știrea inițială: Președintele american Joe Biden a fost testat pozitiv pentru Covid-19, a anunțat, joi, Casa Albă. În vârstă de 79 de ani, liderul SUA are „simptome foarte ușoare”, a declarat secretarul de presă, Karine Jean-Pierre. Oficialul va lucra din izolare până când va ieșit negativ la test și va ține toate întâlnirile de la distanță.

Are „simptome foarte ușoare”

La momentul anunțului Casei Albe, vicepreședintele Kamala Harris zbura cu Air Force Two către Charlotte, Carolina de Nord, unde era programată să discute despre investițiile administrației Biden în internetul de mare viteză și să se întâlnească cu liderii de stat, a declarat biroul ei.

„În această dimineață, președintele Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Este complet vaccinat și prezintă simptome foarte ușoare. A început să ia Paxlovid. În conformitate cu regulile CDC, el se va izola la Casa Albă și va continua să își îndeplinească pe deplin toate sarcinile în acest timp. Acesta a discutat telefonic cu membrii personalului Casei Albe în această dimineață și va participa la întâlnirile planificate prin telefon și Zoom.

Potrivit protocolului Casei Albe pentru cazurile pozitive de COVID, Biden va continua să lucreze din izolare până când va fi testat negativ”, a transmis Administrația Prezidențială.

Anunț făcut de Casa Albă

Este pentru prima dată când Biden, în vârstă de 79 de ani, a fost testat pozitiv cu Sars-Cov-2. Ultimul test a ieșit, marți, negativ, susține Jean-Pierre. Paxlovid este pastila antivirală de la Pfizer aprobată de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru tratamentul Covid-19. Este nevoie de rețetă medicală.

Președintele american a primit primele două doze de vaccin Pfizer/BioNTech înainte de inaugurarea sa în ianuarie 2021, rapelul în septembrie și boosterul la sfârșitul lui martie.

Diagnosticul pozitiv al lui Joe Biden vine la mai puțin de o săptămână după deplasarea în Orientul Mijlociu, unde a avut întâlniri cu lideri din Israel și Arabia Saudită. În timp ce era în străinătate, oficialul de la Casa Albă a fost văzut dând mâna și îmbrățișând alți președinți, notează CNN.