Joe Biden anunță că are cancer. Casa Albă a venit cu precizări despre starea de sănătate a președintelui SUA

Joe Biden anunță că are cancer. Casa Albă a venit cu precizări despre starea de sănătate a președintelui SUA

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat, în timpul vizitei sale în Massachusetts, că este bolnav de cancer: „Trebuia să pui ștergătoarele de parbriz pentru a îndepărta literalmente pata de ulei de pe geam. De aceea eu și atât de mulți alți oameni cu care am crescut avem cancer”, a relatat oficialul de la Casa Albă. Cu toate acestea, doctorul său personal susține că Biden este sănătos și rămâne apt să execute cu succes îndatoririle de serviciu.

Joe Biden, gafă sau adevăr? Președintele SUA susține că are cancer

Update 20 iulie, 0ra 23.21. Administrația de la Casa Albă a confirmat că Joe Biden a avut cancer în trecut, explicând că știa de boală dinainte de a prelua funcția de președinte. Președintele SUA a dezvăluit, miercuri, că are cancer, forțând biroul de presă de la Casa Albă să clarifice rapid că se referea la tratamentul pentru cancerul de piele pe care l-a avut înainte de a prelua mandatul.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a reacționat la un tweet al editorialistului de la Washington Post, Glenn Kessler, spunând că Biden avea „cancer de piele fără melanom” înainte de a prelua funcția de președinte. Nu este clar de ce Joe Biden a ales să folosească timpul prezent pentru a descrie experiența sa cu boala.

Declarația care a pus pe jar planeta

Știrea inițială: Președintele Joe Biden a declarat, miercuri, că are cancer – făcând fie o gafă, fie un anunț sensibil privind starea sa de sănătate – în timpul unui discurs despre încălzirea globală în Massachusetts. Liderul american descria efectele asupra organismului uman ale emisiilor de la rafinăriile de petrol din apropierea casei sale din copilărie, în Claymont, relatează NY Post.

„De aceea, eu și al naibii de mulți alți oameni cu care am crescut avem cancer și, pentru cea mai lungă perioadă, Delaware a avut cea mai mare rată de cancer din țară”, a spus Biden.

Liderul de la Casa Albă a vorbit în apropierea unei foste centrale electrice pe cărbune, convertită pentru a sprijini parcuri eoliene offshore. Biden (79 de ani) este cel mai în vârstă președinte al SUA și acuitatea sa mentală este adesea o chestiune de dezbatere publică. Cu toate acestea, intenționează să candideze pentru un al doilea mandat în 2024, deși lumea a remarcat gafele sau remarcile inexacte.